Με τη νέα εφαρμογή Xbox ο χρήστης θα μπορεί επίσης να ρυθμίσει και τη νέα του κονσόλα Xbox Series X/S.

Η Microsoft κυκλοφόρησε μία νέα Android εφαρμογή, η οποία θα επιτρέψει στους κατόχους Xbox One, αλλά και στους μελλοντικούς κατόχους Xbox Series X/S, να κάνουν stream τα παιχνίδια τους από την προσωπική τους κονσόλα, στο smartphone ή στο tablet τους. Έως και σήμερα, την επιλογή αυτή είχαν διαθέσιμη μόνο οι Xbox Insiders.

Η λειτουργία Remote Play είναι διαφορετική από το xCloud, αφού ο χρήστης θα μπορεί να παίξει στην Android συσκευή του μόνο τα παιχνίδια τα οποία έχει εγκαταστήσει στην κονσόλα και όχι άλλα παιχνίδια που βρίσκονται στο Cloud. Επίσης, δεν χρειάζεται απαραίτητα συνδρομή Xbox Game Pass, αφού διατίθεται δωρεάν. Παρόμοια λειτουργία προσφέρει ήδη η Sony σε PS3 και PS4 με την εφαρμογή Remote Play.

Η νέα εφαρμογή του Xbox, η οποία βρίσκεται σε περίοδο beta, έχει σχεδίαση που ταιριάζει με το αναβαθμισμένο περιβάλλον του Xbox One αλλά και το dashboard που θα δούμε στα Xbox Series X/S. Επίσης, θα συνεργάζεται άψογα με το πλήκτρο Share του νέου χειριστηρίου. Όταν ο χρήστης τραβάει μία φωτογραφία ή κάνει εγγραφή ενός clip, θα μπορεί να επιλέξει τα social media στα οποία θέλει να μοιραστεί τα αρχεία του, μέσα από το smartphone ή το tablet.

Με τη νέα εφαρμογή ο χρήστης θα μπορεί να κάνει και τις πρώτες ρυθμίσεις στις νέες κονσόλες Xbox Series X/S, ώστε καθώς αυτή κατεβάζει τις απαραίτητες ενημερώσεις, ο χρήστης θα είναι σε θέση να ολοκληρώσει την αρχική εγκατάσταση. Επίσης, η εφαρμογή θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη διαχείριση της βιβλιοθήκης παιχνιδιών αλλά και ως τηλεχειριστήριο.

Η εφαρμογή δίνει επίσης πρόσβαση και στον λογαριασμό του χρήστη, ώστε να μπορεί κάποιος να βλέπει τα παιχνίδια που παίζουν οι φίλοι του ή να τους προσκαλέσει να παίξουν ένα άλλο παιχνίδι μαζί. Το νέο app του Xbox είναι ήδη διαθέσιμο στο Play Store ενώ για την ώρα η Microsoft δεν έχει ξεκαθαρίσει πότε αυτό θα έρθει και στο iOS.

  • Like 5
  • Thanks 3