Όπως αναμενόταν, το Xbox αποκάλυψε κατά τη διάρκεια του Xbox Developer Direct, τις πρώτες λεπτομέρειες σχετικά με το νέο Indiana Jones της MachineGames.

Το παιχνίδι, με τίτλο "Indiana Jones and the Great Circle", επιβεβαιώθηκε ότι θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος σε Xbox Series X/S, PC και Xbox Cloud Gaming.

Το παιχνίδι είναι ένα είδος περιπέτειας δράσης όπου ο εμβληματικός χαρακτήρας, Indiana Jones, ξεκινά μια αποστολή για να ανατρέψει κακοποιούς που αναζητούν μια μυστηριώδη δύναμη. Η αφήγηση τοποθετείται στο 1937, ανάμεσα στα γεγονότα του Raiders of the Lost Ark και του The Last Crusade. Η πολυπόθητη δύναμη συνδέεται με τον "Μεγάλο Κύκλο", έναν τέλειο παγκόσμιο κύκλο που συνδέει αρχαίες ανθρωπογενείς τοποθεσίες σημαντικής πνευματικής αξίας.

Το πρώτο gameplay trailer προσφέρει μια προοπτική πρώτου προσώπου στις περιπέτειες του Indy, κάτι που ίσως ξενίσει πολλούς, και ειδικότερα όσους περίμεναν ένα παιχνίδι σε στυλ Tomb Raider ή Uncharted. Τον παρουσιάζει να εξερευνά τις πυραμίδες της Αιγύπτου, να περιηγείται σε χιονισμένες βουνοκορφές, να διεισδύει σε εχθρικά οχυρά και να μάχεται για να επιβιώσει απέναντι σε θανάσιμες απειλές. Χρησιμοποιεί το μαστίγιο του για να βάλει τρικλοποδιά σε έναν αντίπαλο, ανταλλάσσει γροθιές με Ναζί και πηδάει με τόλμη από το ένα ιπτάμενο διπλάνο στο άλλο.

Κατά τη διάρκεια των cutscenes και ορισμένων σεκάνς platforming, η κάμερα κάνει ζουμ για να παρέχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του διάσημου αρχαιολόγου. Ο σχεδιασμός του κεντρικού ήρωα βασίζεται στον Harrison Ford που υποδύεται τον διάσημο αρχαιολόγο στις κινηματογραφικές ταινίες, ενώ τη φωνή του χαρακτήρα παρέχει ο καταξιωμένος ηθοποιός βιντεοπαιχνιδιών, Troy Baker.

Αν και είναι ακόμη νωρίς, η MachineGames, με την υποστήριξη του Todd Howard της Bethesda ως εκτελεστικού παραγωγού, φαίνεται να έχει αποτυπώσει με ακρίβεια την ουσία, την αισθητική και την ατμόσφαιρα μιας περιπέτειας του Indiana Jones. Η αποτελεσματικότητα των προσπαθειών τους θα αξιολογηθεί όταν το παιχνίδι κυκλοφορήσει αργότερα φέτος χωρίς να υπάρχει για την ώρα συγκεκριμένη ημερομηνία. 
 

  • Like 11