Η Microsoft σχεδιάζει να φέρει τίτλους του PC Game Pass στην gaming streaming υπηρεσία GeForce Now της Nvidia.

Η Sarah Bond, επικεφαλής του τμήματος Xbox Creator Experience, ανακοίνωσε την κίνηση αυτή σε μια ιδιωτική ενημέρωση των μέσων ενημέρωσης του Xbox στο Λος Άντζελες, στα πλαίσια του Xbox Games Showcase 2023. «Θα μπορείτε να παίζετε παιχνίδια από τον κατάλογο PC Game Pass σε όλες τις συσκευές που υποστηρίζονται από το Nvidia GeForce Now», δήλωσε η Bond.

«Αυτό θα επιτρέψει την αναπαραγωγή του καταλόγου PC Game Pass σε οποιαδήποτε συσκευή στην οποία γίνεται streaming από το GeForce Now, όπως υπολογιστές χαμηλών προδιαγραφών, Mac, Chromebooks, κινητές συσκευές, τηλεοράσεις και άλλες συσκευές. Περισσότερα θα αποκαλύψουμε τους επόμενους μήνες», αναφέρει ο Joe Skrebels, αρχισυντάκτης του Xbox Wire, σε ένα blog post.

Τα μέλη του GeForce Now θα μπορούν να κάνουν "streaming επιλεγμένων παιχνιδιών PC από τη βιβλιοθήκη", οπότε δεν φαίνεται ότι θα περιλαμβάνεται ο πλήρης κατάλογος τίτλων του PC Game Pass. Όπως και να έχει, πρόκειται για μια μεγάλη εξέλιξη για το cloud gaming, επιτρέποντας στους συνδρομητές του PC Game Pass να χρησιμοποιούν την ανώτερη υπηρεσία streaming παιχνιδιών της Nvidia με επίπεδα απόδοσης RTX 4080. Στις δοκιμές της ιστοσελίδας TheVege, διαπιστώθηκε ότι η επιλογή για γραφικά επιπέδου RTX 4080 του GeForce Now ήταν πολύ ανώτερη από την προσφορά Xbox Cloud Gaming της Microsoft όσον αφορά την απόδοση και τo latency.

Σημαίνει επίσης ότι η υποσχόμενη από τη Microsoft υποστήριξη του Microsoft Store για το GeForce Now δεν αφορά πλέον μόνο τις αγορές σας και επεκτείνεται και στη συνδρομή PC Game Pass. Η Nvidia έχει δηλώσει προηγουμένως ότι η υποστήριξη του Microsoft Store στο GeForce Now "θα γίνει διαθέσιμη τους επόμενους μήνες", οπότε ίσως να μην χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για να δούμε το PC Game Pass στο GeForce Now.

Η όλη εξέλιξη αποτελεί μέρος μιας νέας συνεργασίας μεταξύ της Microsoft και της Nvidia που προβλέπει ότι τα παιχνίδια Xbox PC θα έρθουν στο GeForce Now. Η Microsoft σύναψε μια 10ετή συμφωνία με τη Nvidia νωρίτερα φέτος για την παραχώρηση άδειας χρήσης παιχνιδιών Xbox PC στο GeForce Now ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να κατευνάσει τις ρυθμιστικές αρχές σχετικά με την προτεινόμενη συμφωνία με την Activision Blizzard. Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης πρόσβαση σε τίτλους της Activision Blizzard, εάν η προτεινόμενη εξαγορά της Microsoft εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές.

Σε αντίθεση με την Ε.Ε, Οι ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου όπως και των ΗΠΑ, έχουν μπλοκάρει τη συμφωνία λόγω ανησυχιών για τον ανταγωνισμό στην αγορά του cloud, παρά τις 10ετείς συμφωνίες της Microsoft με πολλούς ανταγωνιστές της στο cloud gaming. Σύντομα η Microsoft θα προσφέρει τη συνδρομή του PC Game Pass σε μια αντίπαλη υπηρεσία cloud παιχνιδιών, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση που μπορεί να τη βοηθήσει να πείσει τις ρυθμιστικές αρχές σχετικά με την προτεινόμενη εξαγορά της Activision Blizzard.

  • Like 7