Σε μια σημαντική αλλαγή προχωρά η Microsoft με το Xbox One και η οποία αφορά όσους θέλουν να αναπτύξουν τα δικά τους παιχνίδια για τη νέα κονσόλα.

Τα σχέδια της Microsoft όπως έχουν ήδη επιβεβαιωθεί, αφορούν του ανεξάρτητους δημιουργούς παιχνιδιών που θέλουν να κατασκευάσουν τα δικά τους παιχνίδια και να τα διαθέσουν σε όλους τους κατόχους του Xbox One. Πλέον η κάθε κονσόλα του Xbox One μπορεί να θεωρηθεί και development kit έτσι ώστε οι δημιουργοί παιχνιδιών να μην έχουν κανένα περιορισμό και ούτε να χρειάζονται κάποια ειδική συμφωνία.

 

Μέχρι σήμερα οι ανεξάρτητοι τίτλοι έβρισκαν το δρόμο τους προς το Xbox 360 μόνο μέσω του Xbox Live Arcade και αφού είχαν λάβει την απαραίτητη έγκριση από τη Microsoft, περιορίζοντας αρκετά τις διαθέσιμες επιλογές. Με τη νέα πολιτική της Microsoft, οι ανεξάρτητοι δημιουργοί παιχνιδιών μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλες τις δυνατότητες του Xbox όπως τα achievements, το Kinect αλλά και το cloud computing που θα εγκαινιαστεί το Νοέμβριο με τη νέα κονσόλα.

 

Η μεγάλη αντίπαλος της Microsoft, η Sony, υποστηρίζει για αρκετό καιρό τη δημιουργία και δημοσίευση ανεξάρτητων παιχνιδιών στο PlayStation 3, κάτι που θα συνεχίσει να κάνει και με την έλευση του PlayStation 4.

 

Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται στις 21 Αυγούστου στα πλαίσια της έκθεσης Gamescom, όπου αναμένεται να γνωστοποιηθούν περισσότερες λεπτομέρειες όπως για παράδειγμα η διαδικασία υποβολής του παιχνιδιού που δημιούργησε κάποιος ανεξάρτητος κατασκευαστής.

 

Link.png Site: http://majornelson.com/2013/07/24/self-publishing-is-coming-to-xbox-one/[/url]']major nelson