Έτσι δείχνει το Xbox μέσα από πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο

Η Microsoft έχει ξεκινήσει τις δοκιμές του xCloud, με το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα ζωντανής μετάδοσης παιχνιδιών μέσω του οποιουδήποτε προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο. Πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια της Microsoft για την ανάπτυξη του Xbox δήλωσαν στο The Verge πως έχουν ήδη ξεκινήσει οι εσωτερικές δοκιμές μιας web έκδοσης του xCloud, ενόψει μιας πρώτης δημόσιας παρουσίασης. Η υπηρεσία αυτή επιτρέπει στους χρήστες του Xbox να έχουν πρόσβαση στα παιχνίδια τους μέσω browser, επιτρέποντας έτσι στο xCloud να είναι προσβάσιμο μέσα από συσκευές όπως τα iPhones και τα iPads.

Ακολουθώντας τον τρόπο που το xCloud λειτουργεί ήδη σε tablets και κινητά που τρέχουν με Android, η web έκδοση περιλαμβάνει ένα απλό launcher με προτάσεις για νέους τίτλους, δυνατότητα συνέχισης πρόσφατα παιγμένων τίτλων καθώς και πρόσβαση σε όλα τα cloud παιχνίδια που είναι διαθέσιμα μέσω του Xbox Game Pass Ultimate. Από τη στιγμή που δίνεται η εντολή να τρέξει ένα παιχνίδι, αυτό θα συμβαίνει με πλήρη κάλυψη της οθόνης (fullscreen), ενώ θα χρειάζεστε χειριστήριο προκειμένου να παίξετε τα Xbox παιχνίδια που θα τρέχουν μέσω του προγράμματος περιήγησης.

xcloudweb_2.jpg.9c130e9c964f050ac5e9f77bbd106f6b.jpg

Έτσι δείχνει η υπηρεσία xCloud της Microsoft μέσω προγράμματος περιήγησης. Η σήμανση beta είναι ορατή επάνω αριστερά

Δεν είναι ακόμη σαφές σε ποια ανάλυση θα προσφέρει η Microsoft τα παιχνίδια μέσω αυτής της web έκδοσης. Η εταιρία στην παρούσα φάση χρησιμοποιεί διακομιστές του Xbox One S για την υποστήριξη του xCloud, επομένως το streaming σε ανάλυση 4Κ δεν θα υποστηρίζεται έως ότου ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του υλικού για την υποστήριξη του Xbox Series X, κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά.  

Παράλληλα, η Microsoft σχεδιάζει να προσφέρει αυτή τη web έκδοση του xCloud μαζί με την έκδοση της εφαρμογής Xbox για PC, η οποία θα είναι διαθέσιμη με τα Windows 10. Η έκδοση αυτή επί του παρόντος φαίνεται πως είναι διαθέσιμη μόνο μέσω προγραμμάτων πλοήγησης βασισμένων στην τεχνολογία Chromium, όπως το Chrome της Google και το Edge της Microsoft, αντίστοιχα με την υπηρεσία Google Stadia. Η Microsoft σχεδιάζει κάποιου είδους δημόσια παρουσίαση για το xCloud μέσω διαδικτύου την άνοιξη, οπότε η διεύρυνση των εσωτερικών δοκιμών σημαίνει πως η στιγμή για αυτή την παρουσίαση πλησιάζει.

xcloudweb_3.jpg.706281f83c778ab657d4ac228ecdb14d.jpg

Αυτή η εικόνα εμφανίζεται όταν ξεκινά το stream ενός παιχνιδιού μέσω browser

To μεγάλο κίνητρο πίσω από αυτή τη web έκδοση είναι η παροχή υποστήριξης για συσκευές που τρέχουν iOS και iPadOS. Η Apple επιβάλλει περιορισμούς στις εφαρμογές και τις υπηρεσίες cloud για το iOS, με αποτέλεσμα η Microsoft να μην είναι σε θέση να παρέχει υποστήριξη για τα iPhone και τα iPad όταν κυκλοφόρησε τη beta έκδοση του xCloud για Android συσκευές, πέρυσι. Η Apple δήλωσε πως η Microsoft θα χρειαζόταν να υποβάλλει έναν προς έναν τους τίτλους της για έλεγχο, προκειμένου να συμπεριληφθούν στους καταλόγους των προσφερόμενων τίτλων, διαδικασία την οποία η Microsoft χαρακτήρισε ως "αρνητική εμπειρία για τους πελάτες". 

  • Like 7
  • Thanks 1