Νέα σημαντική αποχώρηση από τη Google και την ηγετική ομάδα του Android συγκεκριμένα, με τον Hugo Barra, αντιπρόεδρο της δημοφιλούς πλατφόρμας να δηλώνει την παραίτηση του και να μεταπηδά στην κινεζική Xiaomi.

Ο Hugo Barra είναι από τα πιο δημόσια πρόσωπα του Android αφού τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στις παρουσιάσεις νέων εκδόσεων της πλατφόρμας αλλά και στην παρουσίαση των νέων Nexus smartphone και tablet. Η παραίτηση του Barra έρχεται λίγους μήνες μετά την «μετακίνηση» του προέδρου και δημιουργού του Android, Andy Rubin, σε άλλους αδιευκρίνιστους τομείς της Google. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η απόφαση του Barra φαίνεται να μην έχει σχέση με τον πρόσφατο χωρισμό του με συνάδερφο του στη Google η οποία διατηρεί πλέον σχέση με το συνιδρυτή της εταιρείας, Sergey Brin.

 

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Hugo Barra ο οποίος είναι η ταχύτατα αναπτυσσόμενη εταιρεία Xiaomi, κατασκευαστή δημοφιλών smartphone στην Κίνα, αναλαμβάνοντας ρόλου αντιπροέδρου για την παγκόσμια επέκταση της εταιρείας. Η Xiaomi σε πολύ μικρό διάστημα έχει κατακτήσει ένα σημαντικό μερίδιο από την τεράστια αγορά της Κίνας με το πρόσφατο μοντέλο της το Hongmi να σημειώνει αριθμούς ρεκόρ όπως 100.000 πωλήσεις σε 90 δευτερόλεπτα.

 

Τα smartphones της Xiaomi στηρίζονται στην πλατφόρμα του Android με την εταιρεία να προσθέτει το δικό της γραφικό περιβάλλον στην επιφάνεια του.

 

Link.png Site: http://allthingsd.com/20130828/androids-hugo-barra-departs-google-for-chinas-xiaomi/[/url]']AllThingD