H νέα δοκιμαστική έκδοση συνοδεύεται και από διάφορες άλλες βελτιώσεις, τόσο στη διαχείριση του ήχου όσο και στην πραγματοποίηση ανέπαφων πληρωμών.

H Google παρουσίασε τη δεύτερη προεπισκόπηση του Android 15 που απευθύνεται σε developers, η οποία συνοδεύεται από την πολυναμενόμενη υποστήριξη για συνδέσεις μέσω δορυφόρου, καθώς και διάφορες βελτιώσεις στον τομέα των ανέπαφων πληρωμών, την αναγνώριση πολλαπλών γλωσσών, τη σταθερότητα ήχου και την αλληλεπίδραση με PDF μέσω εφαρμογών.

Αυτές οι κλειστές δοκιμαστικές εκδόσεις προσφέρουν την ευκαιρία να δοκιμαστούν στην πράξη χαρακτηριστικά τα οποία πιθανότατα θα είναι διαθέσιμα στην τελική έκδοση που θα απευθύνεται σε όλους και είναι προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά. Σύμφωνα με τη Google, οι δημόσιες δοκιμαστικές εκδόσεις θα πρέπει να είναι διαθέσιμες για δοκιμή μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου.

Η νέα δοκιμαστική έκδοση για developers αντιμετωπίζει ορισμένα ενοχλητικά σημεία αλλά και προβληματισμούς σε θέματα ασφαλείας που επισήμαναν οι χρήστες του λειτουργικού συστήματος, όπως για παράδειγμα να βελτιωθεί η ικανότητα των εφαρμογών να αντιλαμβάνονται γιατί ορισμένες υπηρεσίες ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες όταν οι συσκευές χρησιμοποιούν δορυφορική σύνδεση. Παράλληλα, έχουμε την πρώτη επίσημη επιβεβαίωση ότι το Android 15 θα υποστηρίζει την ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω δορυφόρου, με το δελτίο τύπου της Google να αναφέρει ότι η νέα προεπισκόπηση περιλαμβάνει υποστήριξη ώστε "ήδη εγκατεστημένες εφαρμογές RCS  να χρησιμοποιούν δορυφορική σύνδεση για την αποστολή και λήψη μηνυμάτων".

Για πρώτη φορά έχουμε και αναγνώριση καταγραφής οθόνης, λειτουργία που επιτρέπει στις εφαρμογές να ενημερώνουν τους χρήστες στην περίπτωση που η δραστηριότητά τους καταγράφεται. Η αξιοπιστία των ανέπαφων πληρωμών βελτιώνεται επίσης για εκείνες τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν NFC, ενώ στο Android 14 βελτιώνεται η ηχητική αναγνώριση πολλαπλών γλωσσών, καθώς καταγράφονταν διακοπές όταν ο χρήστης μεταβαίνει από μία γλώσσα σε κάποια άλλη.

Οι μικρές εξωτερικές οθόνες στα σπαστά κινητά αναμένεται να καταστούν χρησιμότερες, καθώς οι developers αποκτούν άμεση πρόσβαση σε περισσότερους τρόπους αλληλεπίδρασης με αυτές, ενώ η υποστήριξη για το νέο πρότυπο έντασης ήχου CTA-2075 αναμένεται να βοηθήσει τους χρήστες του λειτουργικού να μην αναγκάζονται να ρυθμίσουν τον ήχο που εμφάνιζε απότομες διακυμάνσεις κατά τη μετάβαση από μία εφαρμογή σε κάποια άλλη. Τέλος, η Google προχωρά σε "σημαντικές βελτιώσεις" στις λειτουργίες των PDF στις εφαρμογές, προσθέτοντας υποστήριξη για αρχεία που προστατεύονται από κωδικό πρόσβασης, σχόλια, τροποποίηση μορφής, αναζήτηση και επιλογή κειμένου προς αντιγραφή.

  • Like 3