Το Android εξακολουθεί να σαρώνει, κάτι που επιβεβαιώνει και η τελευταία έρευνα της εταιρείας Strategy Analytics η οποία αναφέρει ότι η πλατφόρμα της Google κατέκτησε το 80% της παγκόσμιας αγοράς το δεύτερο τρίμηνο του 2013.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα 182.6 εκατομμύρια smartphones από τα 229.6 εκ. που πουλήθηκαν αυτό το διάστημα, έτρεχαν κάποια έκδοση του Android ενώ η Apple και το iOS κατέκτησαν μερίδιο 13.6% της αγοράς πουλώντας 31.2 εκατομμύρια iPhone. Το ποσοστό αυτό είναι το χαμηλότερο για την Apple από το δεύτερο τρίμηνο του 2010 όμως η εταιρεία είχε ένα αρκετά «δυνατό» τρίμηνο σημειώνοντας αύξηση από τα 26 εκ. το ίδιο περσινό διάστημα. Στην τρίτη θέση βρίσκονται τα Windows Phone της Microsoft με μερίδιο 3.9%.

 

Η Strategy Analytics δε χάνει την ευκαιρία να προτείνει στη Microsoft τρόπους για να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο, εστιάζοντας στην μικρότερη χρέωση του κόστους αδείας για την πλατφόρμας καθώς και να καταστήσει τα Windows Phone πιο ανταγωνιστικά έναντι του Android.

 

Πρέπει να επισημανθεί ότι η ίδια εταιρεία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα δημοσίευσε έρευνα με την οποία η ίδια περίπου κατάσταση ισχύει και για τα tablets, με το Android να κυριαρχεί εξαιτίας κυρίως των μικρών διαστάσεων συσκευών. Τα νούμερα πάντως της Strategy Analytics για τις πωλήσεις talets έχουν μεγάλες διαφορές με αυτά της Canalys.

 

Link.png Site: ']Strategy Analytics

Link.png Site: http://www.gsmarena.com/android_dominates_with_80_global_market_share_in_q2_2013-news-6511.php']GSMArena