Χρησιμοποιώντας μία πλαϊνή μπάρα, ο χρήστης θα μπορεί επίσης να συγκρίνει τη σελίδα που επισκέφθηκε με άλλα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ο Google Chrome δοκιμάζει διάφορες νέες λειτουργίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον χρήστη καθώς αναζητά διάφορες σελίδες που αφορούν ένα συγκεκριμένο θέμα ενώ θα μπορεί να συγκρίνει τη σελίδα που βρίσκεται με άλλα αποτελέσματα αναζήτησης. Η λειτουργία ονομάζεται Journeys και θα δώσει στον χρήστη επιπλέον τρόπους για να παρακολουθεί όσα αναζητά.

Το νέο εργαλείο συγκεντρώνει αυτόματα σελίδες και πληροφορίες που σχετίζονται με το ίδιο θέμα, κάτι που θα γλιτώσει τους χρήστες από το να ψάχνουν χειροκίνητα το ιστορικό τους ή να δημιουργούν ένα φάκελο από bookmarks με όλες αυτές τις σελίδες. Ο Chrome θα παρέχει επίσης προτάσεις αναζήτησης για να ενισχύσει την έρευνα των χρηστών.

Τα γκρουπ από σελίδες θα αποθηκεύονται τοπικά και δεν θα συγχρονίζονται με τον Google λογαριασμό του χρήστη, επομένως δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά από άλλες συσκευές. Βέβαια, είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει στο μέλλον. Ο χρήστης θα μπορεί επίσης να απενεργοποιήσει τη συγκεκριμένη λειτουργία ομαδοποίησης ανά πάσα στιγμή και να διαγράψει το ιστορικό περιήγησης που αφορά τη λειτουργία Journeys.

Η λειτουργία Journeys θα μπορούσε να είναι χρήσιμη αν για παράδειγμα ο χρήστης αφιερώσει αρκετές εβδομάδες σχεδιάζοντας το επόμενο ταξίδι του ή προσπαθώντας να καταλάβει τι αυτοκίνητο θέλει να αγοράσει. Αυτή τη στιγμή η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο στο κανάλι ενημέρωσης Canary και μόνο για desktop υπολογιστές. Τη λειτουργία ο χρήστης μπορεί να τη βρει στην ενότητα Ιστορικού ή γράφοντας στη γραμμή διευθύνσεων chrome://history.

Επιπλέον, η Google δοκιμάζει μία πλαϊνή μπάρα για την αναζήτηση. Όταν κάνει κλικ ο χρήστης σε έναν σύνδεσμο μετά από οποιαδήποτε αναζήτηση, θα εμφανίζεται ένα εικονίδιο G δίπλα στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome. Κάνοντας κλικ σε αυτό, ο χρήστης θα βλέπει άλλα αποτελέσματα για αυτήν την αναζήτηση σε μία πλαϊνή μπάρα. Αυτό θα του επιτρέψει να συγκρίνει τη σελίδα στην οποία βρίσκεται με άλλα αποτελέσματα χωρίς να χρειάζεται να αλλάζει καρτέλες ή να μετακινείται μπρος/πίσω μεταξύ των σελίδων.

Προς το παρόν, αυτή η λειτουργία δοκιμάζει στο κανάλι ενημερώσεων Chrome OS Dev. Εάν η Google καταλήξει στην κυκλοφορία του εργαλείου ευρύτερα, σχεδιάζει να φέρει την πλαϊνή μπάρα σε περισσότερες πλατφόρμες και να προσθέσει υποστήριξη και για άλλες μηχανές αναζήτησης.

Πάντως, αυτές δεν είναι οι μόνες ενημερώσεις που έχει προγραμματίσει η Google για τον Chrome τους επόμενους μήνες. Και το Google Lens έρχεται στον browser της Google σε λίγο καιρό.

  • Like 2