Με την τελευταία αναβάθμιση της εφαρμογής του Gmail, την οποία έκανε διαθέσιμη χθες η Google για την πλατφόρμα του Android, ο δημοφιλής e-mail client αποκτά δύο πολύ χρήσιμα χαρακτηριστικά.

Το πρώτο είναι ο "Αποκλεισμός Αποστολέα" (Block Sender), το οποίο όπως μπορείτε να καταλάβετε από την ονομασία, αναλαμβάνει να αποκλείσει οποιοδήποτε e-mail σας στέλνει συγκεκριμένος αποστολέας, χωρίς να χρειαστεί να ξαναδείτε στα εισερχόμενα σας κάποιο νέο μήνυμα του. Η ενεργοποίηση της λειτουργίας είναι αρκετά εύκολη, με τη Google να δημοσιεύει και το παρακάτω animated gif στο οποίο βλέπουμε ότι η επιλογή έχει προστεθεί με τις υπόλοιπες που είναι διαθέσιμες μέσα σε κάποιο e-mail.

Block.gif



Επιπλέον, η Google προσθέτει και μια δυνατότητα ακύρωσης εγγραφής από newsletters που πιθανόν λαμβάνετε μετά από παλιά εγγραφή σας, αλλά πλέον δε σας ενδιαφέρουν. Στα mail αυτά περιλαμβάνονται τυχόν προσφορές, η πληροφορίες από ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις. Σε περίπτωση μάλιστα που κάποια εταιρεία δε σεβαστεί την επιθυμία του χρήστη, τότε αυτός μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιήσει την πρώτη επιλογή, αυτή του αποκλεισμού.

Link.png Site: ']Gmail Blog
File.png Download: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.gm&hl=en']Gmail app για Android