Η Google αποκάλυψε τα πλάνα της που θέλουν το Gmail να γίνεται το κέντρο εργασίας του χρήστη μέσα από ένα εκτεταμένο redesign που ενισχύει ακόμα περισσότερο τη G Suite.

Οι τελευταίοι μήνες επέφεραν σαρωτικές αλλαγές μεταξύ όλων των άλλων και στον τρόπο που εργαζόμαστε. Με τα γραφεία να μην είναι προσβάσιμα, εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάστηκαν να -μάθουν να- δουλεύουν από το σπίτι, κάτι που όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό ώθησε τις μεγάλες εταιρείες στον χώρο της τεχνολογίας να αναπροσαρμόσουν τις προτεραιότητές τους. Μία εξ αυτών των εταιρειών ήταν και η Google η οποία πριν από λίγες μέρες παρουσίασε τα πλάνα της για το μέλλον της G Suite.

spacer.png3_docs_side-by-side.max-2000x2000.jpg.c05cd8bb206230a5511271bd027d8b9c.jpg

Οι βασικές αλλαγές που επιφέρει το redesign που ετοιμάζει ο αμερικανικός κολοσσός, αφορούν ως επί το πλείστον τη G Suite ή για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι το Gmail. Η Google λοιπόν, ενσωματώνει στο τελευταίο μία σειρά από app -τα Tasks, Meet, Chat, Drive, Docs, Sheets και Slides. Αυτά εξακολουθούν να λειτουργούν όπως και πριν με τη διαφορά ότι πλέον η μεταξύ τους συνεργασία είναι πιο άμεση και ομαλή (η ομαδική επεξεργασία ενός εγγράφου π.χ. μπορεί να γίνει μέσα από το app του Gmail, η συμμετοχή σε ομαδικές κλήσεις γίνεται μέσω chat, η αναζήτηση υποστηρίζει και το Chat, είναι δυνατή η προώθηση μηνύματος από το Chat σε email κλπ).

Το μόνο από τα προαναφερθέντα που αλλάζει είναι το Rooms, το οποίο αποκτά νέες λειτουργίες όπως πρόσβαση στο Drive, αλληλεπίδραση με το Tasks, ομαδικό chat κ.α. -που παραπέμπουν σε έναν βαθμό στο Slack. Πλέον οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν status (do not disturb, out of office κ.α.) με την εφαρμογή τους να αφορά όλα τα app της G Suite ενώ θα μπορούν να “καρφιτσώνουν” και τις σημαντικές συνομιλίες/”δωμάτια”.

1_Meet_in_Gmail.max-1500x1500.jpg.a071708d605371c171b6a23af9338f59.jpg

Οι αλλαγές αυτές αφορούν και τα mobile app της Google σε iOS και Android, αν και σε πρώτη φάση η διάθεσή τους γίνεται μόνο στους πελάτες της G Suite.

  • Haha 1