Η εφαρμογή του Gmail στο Android, μόλις απέκτησε άλλο ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό που προέρχεται από τη desktop έκδοση της γνωστής υπηρεσίας e-mail της Google.

Συγκεκριμένα από την έκδοση 8.7, το Gmail στο Android υποστηρίζει πλέον τη δυνατότητα ανάκλησης της αποστολής e-mail, μια λειτουργία αρκετά χρήσιμη στην περίπτωση που εντοπίσετε τελευταία στιγμή ότι έχετε ξεχάσει είτε να επισυνάψετε κάποιο αρχείο είτε να προσθέσετε κάτι στο e-mail που στέλνετε. 

Η εμφάνιση της ανάκλησης αποστολής e-mail εμφανίζεται μόλις ο χρήστης πατήσει την αποστολή του μηνύματός του, όταν και στη μαύρη μπάρα ενημέρωσης για την αποστολή, εμφανίζεται και η λέξη Undo. Η εμφάνιση του μηνύματος γίνεται για 10 δευτερόλεπτα, ένα χρονικό διάστημα στο οποίο ο χρήστης μπορεί να επιλέξει το Undo ώστε να γυρίσει πάλι στην οθόνη επεξεργασίας του e-mail του, ακυρώνοντας έτσι την αποστολή προκειμένου να κάνει τις αλλαγές που επιθυμεί.

Screenshot_20180820-132420-329x585.jpg.a624d5d6df986d1974eb71e2c5db7d3e.jpg

Με βάση την αναφορά του Android Police που εντόπισε τη νέα αυτή προσθήκη στο Gmail του Android, δεν υπάρχει κάποιος τρόπος ο χρήστης να ορίσει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα μπορεί να ακυρώσει την αποστολή ενός e-mail. Όσοι θέλουν να έχουν πρώτοι πρόσβαση στη νέα έκδοση του Gmail, μπορούν να κατεβάσουν την έκδοση 8.7 από το APK Mirror.

Android Police