Η Google ανακοίνωσε μία σημαντική ενημέρωση για τους Χάρτες στο CarPlay αλλά και την επιστροφή της εφαρμογής στο Apple Watch.

Πλέον οι διαδρομές με το αυτοκίνητο γίνονται ευκολότερες με τον οδηγό να έχει πρόσβαση σε περισσότερες λειτουργίες όταν χρησιμοποιεί την εφαρμογή Google Maps.

Ανάρτηση της Google στο blog The KeyWord, αναφέρει:

Τα Google Maps σας βοηθούν να βρείτε μέρη για να πάτε, πράγματα για να κάνετε αλλά και πώς να φτάσετε εκεί, ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιείτε. Με τη συμβατότητα για το Apple CarPlay Dashboard αλλά και τη νέα εφαρμογή για το Apple Watch, τα άτομα που χρησιμοποιούν συσκευές iOS μπορούν να πλοηγηθούν με ασφάλεια και ευκολία με τους Χάρτες της Google, απευθείας από το αυτοκίνητό τους ή τον καρπό τους.

Η εφαρμογή Google Maps στο CarPlay έχει ενημερωθεί ώστε να υποστηρίζει το CarPlay Dashboard, το οποίο παρέχει προβολή διαχωρισμένης οθόνης μεταξύ μιας εφαρμογής όπως οι Χάρτες και των λειτουργιών που συνήθως χρειάζονται, όπως η πρόσβαση στις λειτουργίες πολυμέσων.

google-maps-apple-watch.jpg.257fddecf156ce2e216cf0fa3567af28.jpg

Η νέα εφαρμογή Google Maps για το Apple Watch θα βοηθήσει τον χρήστη να πλοηγηθεί με αυτοκίνητο, ποδήλατο, δημόσια συγκοινωνία ή με τα πόδια, όλα από τον καρπό του.

Λάβε γρήγορα εκτιμώμενες ώρες άφιξης και αναλυτικές οδηγίες για τους προορισμούς που έχετε αποθηκεύσει, όπως το σπίτι ή την εργασία και άλλες συντομεύσεις που έχετε ορίσει στην εφαρμογή. Για όλους τους άλλους προορισμούς, μπορείτε να ξεκινήσετε την πλοήγηση από το τηλέφωνό σας και να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε από το ρολόι σας.

Η ενημέρωση στο CarPlay είναι πλέον διαθέσιμη σε όλα τα οχήματα που υποστηρίζονται από το CarPlay παγκοσμίως, ενώ η εφαρμογή για το Apple Watch θα αρχίσει να διατίθεται στους χρήστες τις επόμενες εβδομάδες.