Η χθεσινή μέρα ήταν μάλλον ασυνήθιστη για τους Αθηναίους που χρησιμοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες, για δύο λόγους. Ο πρώτος, γιατί δεν είχε απεργίες και ο δεύτερος γιατί η Google την επέλεξε για να πραγματοποιήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις της για την υποδοχή της υπηρεσίας Google Transit, την έναρξη λειτουργίας της οποίας είχε ανακοινώσει πριν από λίγες μέρες.

 

Μπαλόνια, μασκότ, δώρα, περίπτερα με φωτογραφίες και πληροφοριακό υλικό αλλά και οχήματα ντυμένα με τα χρώματα της Google έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους της πρωτεύουσας.

 

bus1.jpg bus2.jpg metro.jpg

Η εφαρμογή Google Transit, αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) και στόχο έχει να διευκολύνει την καθημερινή μετακίνηση στην πόλη, βοηθώντας το επιβατικό κοινό αλλά και τους επισκέπτες της Αθήνας να βρουν και να επιλέξουν την καλύτερη διαδρομή με τη χρήση αστικών συγκοινωνιών (λεωφορείο, μετρό, ηλεκτρικός, τρόλεϊ, τραμ, προαστιακός). Η πληροφόρηση Transit είναι διαθέσιμη δωρεάν στη διεύθυνση maps.google.gr/transitathens, ενώ είναι προσβάσιμη τόσο στους Χάρτες της Google στο διαδίκτυο, όσο και στην εφαρμογή Χαρτών της Google για κινητά.