Με τον πόνο των κατόχων iPhone «παίζει» η Google και κυρίως όσων διαθέτουν το αρχικό μοντέλο των 16GB το οποίο με βάση τα δεδομένα της εποχής, δεν επαρκεί για αποθήκευση βίντεο και φωτογραφιών.

Με ένα χιουμοριστικό διαφημιστικό, η Google προωθεί την αυτόματη αποθήκευση των φωτογραφιών από ένα smartphone στην υπηρεσία Google Photos, κάτι που αποτελεί σύμφωνα με την εταιρεία τη λύση στο περιορισμένο χώρο ενός iPhone και της απουσίας microSD θύρας. Αν και το διαφημιστικό δεν αναφέρει συγκεκριμένα το smartphone της Apple, εντούτοις εμφανίζει διάφορες τυχαίες σημαντικές στιγμές τις οποίες ο κάτοχος της συσκευής ετοιμάζεται να κάνει λήψη, μέχρι να του εμφανίσει το κλασσικό μήνυμα του iOS ότι ο ελεύθερος αποθηκευτικός χώρος έχει εξαντληθεί, Φυσικά η όλη κατάσταση προκαλεί τη δυσανασχέτηση του χρήστη ο οποίος έχει χάσει τη δυνατότητα να απαθανατίσει τη στιγμή.

 

 

Η υπηρεσία Google Photos έχει συναντήσει σημαντική επιτυχία, αφού επιτρέπει την εύκολη αποθήκευση των φωτογραφιών και βίντεο που διατηρείται στο κινητό σας τηλέφωνο, είτε αυτό είναι Android είτε iPhone, απελευθερώνοντας πολύτιμο χώρο. Αν οι φωτογραφίες έχουν ανάλυση έως 16MP, η υπηρεσία παρέχει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης, κάτι που καλύπτει την πλειοψηφία των χρηστών που τη χρησιμοποιούν. Η πρόταση της Apple είναι το iCloud όπου με το αρχικό πακέτο συνδρομής, παρέχει αποθηκευτικό χώρο 50GB στο cloud με κόστος €1 μηνιαίως.

 

Link.png Site: TheVerge