Η Google που προσπαθεί να βελτιώνει τη συνεργασία και ενσωμάτωση των διαφόρων υπηρεσιών που προσφέρει ανακοίνωσε ένα τρόπο για να μεγαλώσει κατά τετρακόσιες φορές το μέγεθος των αρχείων που μπορούν να αποσταλλούν ως attachment μέσω email από τα 250ΜΒ στα 10 GB.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα αρχεία να βρίσκονται αποθηκευμένα στο Google Drive οπότε το link που παραπέμπει στο συγκεκριμένο αρχείο μπορεί να επικολληθεί και να αποσταλεί. Πριν την αποστολή του μυνήματος ελέγχονται τα δικαιώματα πρόσβασης στο αρχείο και ειδοποιείται ο ιδιοκτήτης να αλλάξει τα settings σε περίπτωση που αυτό είναι αναγκαίο. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τα Drive links στο κύριο σώμα του email.

 

 

Μία από τις ενδιαφέρουσες συνέπειες του καινούριου χαρακτηριστικού είναι ότι μέσω των links ο παραλήπτης συνδέεται στο Google Drive, δηλαδή στο cloud, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να γίνουν αλλαγές στα αρχεία μετά την αποστολή του email και ο παραλήπτης θα δει μόνο τη νέα έκδοση.

 

 

Προφανώς για να έχει κάποιος πρόσβαση πρέπει να διατηρεί λογαριασμό στο Doogle Drive αλλά και να ενεργοποιήσει τη "new compose experience' μέσω GMail. To καινούριο χαρακτηριστικό θα γίνει σταδιακά διαθέσιμο σε όλους μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα.

 

Link.png Site: slashgear