Την προηγούμενη εβδομάδα, η Google βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με την παρουσίαση της νέας σειράς Pixel 4.

Η παρουσίαση σηματοδότησε την πρώτη φορά στην εποχή Pixel που η Google προτίμησε να μην εξοπλίσει με αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων τις νέες της συσκευές, αλλά με ένα προηγμένο σύστημα αναγνώρισης προσώπου. Όμως λίγο μετά το λανσάρισμα, διάφοροι χρήστες διαπίστωσαν ότι οι συσκευές τους μπορούσαν να ξεκλειδώσουν ακόμα και όταν είχαν τα μάτια τους κλειστά, κάτι που για αρκετούς αποτελεί ζήτημα ασφαλείας.

Μετά από λίγες ημέρες, η Google δήλωσε ότι πρόκειται να διαθέσει ένα «software fix» για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, αλλά δυστυχώς δεν έκανε γνωστή και την ημερομηνία διάθεσης του. Η εταιρεία τόνισε παράλληλα ότι η τεχνολογία «face unlock» της καλύπτει όλες τις απαιτήσεις βιομετρικής ασφάλειας. Για όσους ωστόσο παραμένουν σκεπτικοί, η Google προτείνει την ενεργοποίηση της λειτουργίας «κλειδώματος» που απενεργοποιεί την τεχνολογία ξεκλειδώματος με το πρόσωπο και απαιτεί την χρήση pin/ pattern ή password, αφού πρώτα πατήσουν παρατεταμένα το power button.

343.png.2d7f93425f60a9c27425369835bb5acc.png

To σύστημα face unlock των Pixel 4 και Pixel 4 XL βασίζεται σε τεχνολογία 3D facial depth mapping που είναι πολύ πιο προηγμένη και ασφαλής από την χρήση απλώς της εμπρόσθιας κάμερας για το ξεκλείδωμα του κινητού. Παρόλα αυτά, όταν η Google προσθέσει στο λογισμικό και την επιλογή να απαιτείται η προσοχή του χρήστη κατά το ξεκλείδωμα (Να απαιτείται τα μάτια να είναι ανοικτά) τότε θα καλύψει και τις απαιτήσεις των χρηστών που έχουν επιφυλάξεις. Λογικά, περιμένουμε το fix να είναι έτοιμο μέσα στους επόμενους μήνες, αν και ελπίζουμε να είναι έτοιμο νωρίτερα.

GSMArena

  • Like 1