Τη δική της αναλυτική θέση στη σημερινή επιβολή του τεράστιου προστίμου €4,34 δισεκατομμυρίων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίνει η Google,μέσω του CEO της εταιρείας, Sundar Pichai, γνωστοποιώντας ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Υπερασπίζοντας τη θέση του Android στην αγορά, η Google τονίζει ότι η mobile πλατφόρμα της έχει δημιουργήσει περισσότερες επιλογές και όχι λιγότερες αφού συγκριτικά με την πλατφόρμα του iOS της Apple, το Android «έχει διευρύνει στο μέγιστο τις επιλογές κινητών τηλεφώνων που είναι διαθέσιμα παγκοσμίως». Στην ουσία η Google εκφράζει τη δυσαρέσκεια της πάνω στο γεγονός ότι η απόφαση της Ε.Ε αγνοεί το γεγονός ότι τα κινητά Android ανταγωνίζονται τα κινητά με λειτουργικό iOS, γεγονός που επιβεβαίωσε το 89% των ερωτηθέντων σε έρευνα αγοράς της ίδιας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Παραθέτοντας ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία, η Google κάνει γνωστό ότι εξαιτίας της ανοιχτής φύσης του Android, αυτή τη στιγμή στην αγορά υπάρχουν περισσότερες από  24.000 συσκευές που καλύπτουν όλο το εύρος των τιμών, σε περισσότερες από 1.300 διαφορετικές μάρκες προϊόντων. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται μάλιστα κατασκευαστές ολλανδικών, φινλανδικών, γαλλικών, γερμανικών, λετονικών, πολωνικών, ρουμανικών, ισπανικών και σουηδικών  τηλεφώνων. 

pic1.jpg.316d5bf666eb79f0dd4d28f09fa3f3f9.jpg.316c0a7244f5706615f4378ce4aa7f17.jpg

Μάλιστα σε σημείο της απάντησης της Google και του CEO της, γίνεται αναφορά στην επένδυση δισεκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία την τελευταία δεκαετία προκειμένου το Android να φτάσει στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα αφήνοντας να εννοηθεί ότι οποιαδήποτε αλλαγή στο επιχειρησιακό μοντέλο που ακολουθείτε, θα θέσει σε κίνδυνο την δωρεάν διάθεση της της πλατφόρμας. Συγκεκριμένα, ο Pichai αναφέρει «ότι η επένδυση της Google στο Android έχει νόημα επειδή μπορούμε να προσφέρουμε στους κατασκευαστές τηλεφώνων τη δυνατότητα προ-εγκατάστασης μιας σειράς δημοφιλών εφαρμογών της Google (όπως τα Search, Chrome, Play, Maps και Gmail), ορισμένες από τις οποίες, δημιουργούν έσοδα για εμάς από διαφημίσεις ενώ όλες διασφαλίζουν ότι η συσκευή θα λειτουργεί αμέσως μόλις βγει από το κουτί της». 

Προσθέτει ακόμα ότι «οι κατασκευαστές τηλεφώνων δεν είναι υποχρεωμένοι να συμπεριλαμβάνουν τις υπηρεσίες μας και επίσης είναι ελεύθεροι να προ-εγκαταστήσουν ανταγωνιστικές εφαρμογές, παράλληλα με τις δικές μας. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε έσοδα μόνο αν οι εφαρμογές μας είναι εγκατεστημένες και αν οι χρήστες  επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν τις δικές μας εφαρμογές αντί για τις ανταγωνιστικές».

Στοχεύοντας τις κατηγορίες της Επιτροπής για μονοπωλιακές τακτικές από τη στιγμή που το Android έρχεται με προ-εγκαταστημένη μηχανή αναζήτησης αυτή της Google και με τον Chrome ως προκαθορισμένο browser, η Google τονίζει ότι όλες οι εφαρμογές μπορούν να απεγκατασταθούν πολύ εύκολα «συμπεριλαμβανομένου και αυτών που έχουν δημιουργηθεί από 1,6 εκατομμύρια Ευρωπαίους που  δραστηριοποιούνται επαγγελματικά ως προγραμματιστές εφαρμογών».

  • Like 1
  • Haha 1