Μετά από μήνες φημών και διαρροών, η Google όχι μόνο επιβεβαίωσε την ύπαρξη του Pixel Fold, του πρώτου κινητού της με αναδιπλούμενη οθόνη, αλλά δεν δίστασε να δώσει στη δημοσιότητα και ένα βίντεο με τη συσκευή μία σχεδόν εβδομάδα πριν την παρουσίαση του στο συνέδριο Google I/O της ερχόμενης εβδομάδας.

Η γίγαντας της αναζήτησης ανάρτησε ένα βίντεο που δείχνει την συσκευή σε όλη της την μεγαλοπρέπεια στον επίσημο λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter καθώς και στο YouTube.

Αν και δεν επιβεβαίωσε το παραμικρό για τα χαρακτηριστικά ή τις δυνατότητες του, εντούτοις γνωρίζουμε από διαρροές ότι η εσωτερική, αναδιπλούμενη οθόνη έχει διαγώνιο 7,6 ιντσών ενώ η εξωτερική οθόνη έχει διαγώνιο 5,8 ιντσών. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες η συσκευή διαθέτει μπαταρία που της προσφέρει αυτονομία 24 ωρών με τυπική/κανονική χρήση ή αυτονομία έως και 72 ωρών με ενεργοποιημένη την λειτουργία Extreme Battery Saver.

Η συσκευή αναμένεται να διαθέτει μία κάμερα στο άνω τμήμα του πλαισίου της αναδιπλούμενης οθόνης και τουλάχιστον τρεις κάμερες στο πίσω μέρος, με την μία ενδεχομένως να διαθέτει «τηλεφακό». Όσον αφορά στον επεξεργαστή, μάλλον πρόκειται για το Tensor G2 SoC της ίδιας της εταιρείας που έχουμε δει στις συσκευές Pixel 7 ή κάποια αναβαθμισμένη έκδοση του. Πολλές περισσότερες πληροφορίες για τη συσκευή θα μάθουμε στις 10 Μαΐου από την παρουσίαση της εταιρείας στο συνέδριο Google I/O.