Οι εργαζόμενοι θα έχουν μεγαλύτερη ευελιξία ως προς την τοποθεσία εργασίας τους.

Με ορισμένους υπαλλήλους της Google να επιστρέφουν εθελοντικά στα γραφεία της εταιρείας τον περασμένο μήνα, ο CEO Sundar Pichai αναφέρει ότι ο τεχνολογικός γίγαντας θα υιοθετήσει μια νέα υβριδική εβδομάδα εργασίας. Σε μια επέκταση ενός πιλοτικού προγράμματος που ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο, οι περισσότεροι υπάλληλοι θα εργάζονται για τρεις ημέρες εκτός γραφείου και τις άλλες δύο «οπουδήποτε θεωρούν πως δουλεύουν καλύτερα». Το πώς θα λειτουργήσει αυτός ο διαχωρισμός θα εξαρτηθεί από το προϊόν και την ομάδα στην οποία ανήκει ο εργαζόμενος.

Επιπλέον, η Google θα προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες «μετακόμισης» στους υπαλλήλους. Μέχρι τα μέσα Ιουνίου, η εταιρεία θα φέρει μια νέα διαδικασία που θα επιτρέπει στους εργαζόμενους να υποβάλλουν αίτηση για εργασία από διαφορετικό γραφείο. Επιπλέον, όλοι οι υπάλληλοι θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν προσωρινά έως και τέσσερις εβδομάδες εκτός του γραφείου που τους έχει ανατεθεί. Η Google σχεδιάζει επίσης να αναπτύξει ρόλους με απομακρυσμένο χαρακτήρα, ακόμη και ομάδες που αποτελούνται αποκλειστικά από άτομα που δεν βρίσκονται όλα σε ένα μέρος. Η εταιρεία θα επιτρέπει επίσης στους υπαλλήλους να υποβάλουν αίτηση για απομακρυσμένη εργασία εντός της περιοχής του προϊόντος που εργάζονται. Όταν πρόκειται για εργασία από διαφορετικό γραφείο έχοντας αναλάβει έναν απομακρυσμένο ρόλο, η εταιρεία αναφέρει ότι θα εξετάζει τις ανάγκες της ομάδας του εργαζόμενου.

Ο Pichai αναφέρει σχετικά με τη νέα πολιτική της Google:

Είτε επιλέξετε να μεταφερθείτε σε διαφορετικό γραφείο είτε επιλέξετε να εργάζεστε εντελώς απομακρυσμένα, αντίστοιχα θα διαμορφωθεί και η αποζημίωσή σας.

Με τις παραπάνω αλλαγές, ο CEO εκτιμά ότι περίπου το 60% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας θα εργάζεται στα γραφεία για μόλις λίγες ημέρες κάθε εβδομάδα. Το 20% αναμένεται να εργάζεται αποκλειστικά από το σπίτι ενώ το υπόλοιπο 20% θα καταλήξει σε νέες θέσεις γραφείων.

  • Like 1