Το Home Hub είναι μία «έξυπνη οθόνη» ή αν θέλετε ένα έξυπνο ηχείο Google Home με… ενσωματωμένη οθόνη, στα πρότυπα του Echo Show.

Όπως συμβαίνει και με την αντίστοιχη συσκευή «Echo» της Amazon, η προσθήκη της οθόνης αφής δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να αλληλοεπιδρά περισσότερο με τον Google Assistant, ενώ βεβαίως είναι σε θέση να απεικονίζει τα αποτελέσματα αναζήτησης και όχι απλώς να τα απαγγέλει.  Αν κάποιος χτυπήσει το κουδούνι Nest Hello επίσης στο σπίτι, τότε το Home Hub θα σας δείξει ποιος βρίσκεται πίσω από την πόρτα.

Με το Home Hub ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί διάφορες υπηρεσίες της Google όπως είναι οι Photos, Maps, Calendar και YouTube καθώς επίσης και διάφορες υπηρεσίες music streaming όπως είναι οι Spotify, Pandora και iHeartRadio. Το Live Albums ενημερώνεται διαρκώς και αυτομάτως για να σας δείχνει τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες από τα κατοικίδια σας και τους αγαπημένους σας.

Η συσκευή εξοπλίζεται με ambient light sensor που εργάζεται παράλληλα με τη τεχνητή νοημοσύνη της Google για την ενεργοποίηση ενός χαρακτηριστικού που η εταιρεία ονομάζει Ambient EQ, ώστε να προσαρμόζει την φωτεινότητα της οθόνης στις συνθήκες που επικρατούν γύρω της. Όταν επίσης πέσετε για ύπνο, η οθόνη 7 ιντσών θα απενεργοποιηθεί από μόνη της.

868848422_homehub1.jpg.bae51b5d29696979e55e7f3ce7b9d3cc.jpg

Σε αντίθεση με άλλες «έξυπνες οθόνες» στην αγορά, το Home Hub δεν διαθέτει κάμερα. Ήταν μία ηθελημένη απόφαση της Google ώστε να κάνει τον χρήστη να νιώσει ποιο άνετα με την σκέψη να εγκαταστήσει την συσκευή στην κρεβατοκάμαρά του.

To Google Home Hub θα κυκλοφορήσει σε Chalk, Aqua, Sand και Charcoal με τιμή $149 στις 22 Οκτωβρίου στις ΗΠΑ, στην Μ. Βρετανία και στην Αυστραλία, και προσφέρεται με έξι μήνες δωρεάν συνδρομή στην υπηρεσία YouTube Premium.