Το νέο πληκτρολόγιο Μπράιγ δεν απαιτεί την εγκατάσταση κάποιου τρίτου λογισμικού και είναι συμβατό με όλες τις εφαρμογές στις οποίες ο χρήστης χρειάζεται να πληκτρολογήσει.

Η Google κυκλοφορεί ένα νέο πληκτρολόγιο το οποίο θα βοηθήσει τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης να γράφουν στο smartphone χωρίς τη χρήση άλλων λογισμικών. Το TalkBack Μπράιγ πληκτρολόγιο θα είναι ενσωματωμένο στο Android ώστε να είναι συμβατό με όλες τις εφαρμογές όπως social media, email κι άλλες.

Η αμερικανική εταιρία αναφέρει πως το πληκτρολόγιο θα είναι οικείο σε όσους έχουν γράψει στο παρελθόν με τη μέθοδο Μπράιγ. Όταν ενεργοποιηθεί η λειτουργία TalkBack στις Ρυθμίσεις Προσβασιμότητας, ο χρήστης θα έχει στη διάθεσή του 6 διαθέσιμα ψηφιακά πλήκτρα όπου κάθε ένα από αυτά αντιπροσωπεύει μία από τις τελείες του συστήματος Μπράιγ. Για παράδειγμα για να γράψεις το «A» πατάς την πρώτη τελεία ενώ για το «B» πατάς την πρώτη και δεύτερη τελεία ταυτόχρονα. Αυτή τη στιγμή το πληκτρολόγιο Μπράιγ είναι διαθέσιμο μόνο στα Αγγλικά και για Android συσκευές με λειτουργικό σύστημα έκδοσης 5.0 και άνω.

dims.gif.c15d6cfc31b15cd45472145ff69f4774.gif

Έως και σήμερα, για να μπορούσε να γράψει κάποιος με τη μέθοδο Μπράιγ, έπρεπε να συνδέσει μία εξωτερική συσκευή, κάτι το οποίο εκτός από καθυστέρηση δημιουργεί και ενόχληση στους χρήστες που απλά θέλουν να γράψουν κάτι γρήγορα στο κινητό. Με τη Google να θέλει να κάνει την τεχνολογία ευκολότερα προσβάσιμη για όλους, το πληκτρολόγιο TalkBack είναι ένα εργαλείο προς αυτή την κατεύθυνση. Η Google όμως δεν είναι καινούρια σε αυτόν τον τομέα αφού έχει ήδη κυκλοφορήσει στο παρελθόν τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης που περιγράφει τις εικόνες στον Chrome, λειτουργίες φωνητικών εντολών αλλά και λειτουργία που προσθέτει υπότιτλους στα βίντεο σε πραγματικό χρόνο.

Engadget

  • Like 8