Η Susan Wojcicki δήλωσε ότι η εταιρεία θέλει να βοηθήσει τους δημιουργούς να αξιοποιήσουν τις αναδυόμενες τεχνολογίες.

Τα YouTube NFTs ίσως βρίσκονται στα σκαριά. Σε μια επιστολή που δημοσιεύτηκε τις τελευταίες ημέρες, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του YouTube, Susan Wojcicki, πρότεινε ότι η εταιρεία θέλει να βάλει τα NFTs στο μέλλον ως μια άλλη πηγή εσόδων για τους δημιουργούς.

Είμαστε πάντα επικεντρωμένοι στην επέκταση του οικοσυστήματος του YouTube για να βοηθήσουμε τους δημιουργούς να αξιοποιήσουν τις αναδυόμενες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των NFT, ενώ συνεχίζουμε να ενισχύουμε και να βελτιώνουμε τις εμπειρίες που έχουν οι δημιουργοί και οι fans του YouTube.

Οι λεπτομέρειες ήταν μέρος της τελευταίας επιστολής της Wojcicki προς την κοινότητα του YouTube, η οποία περιγράφει τομείς στους οποίους σκοπεύει να επενδύσει η εταιρεία, όπως gaming και shopping, και πώς σχεδιάζει να υποστηρίξει τους δημιουργούς. Η Wojcicki ανέφερε ότι το YouTube έχει το Web3 ως πηγή έμπνευσης, σημειώνοντας συγκεκριμένα τις ευκαιρίες στην αγορά του crypto τους αποκεντρωμένους αυτόνομους οργανισμούς (DAO – Decentralized Autonomous Organizations) αλλά και τα NFTs.

Οι σκέψεις του YouTube για πιθανά NFT συμβαδίζουν με άλλες πλατφόρμες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα τις δικές τους εκδόσεις ή φημολογείται ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο μιας λειτουργίας NFT. Το Twitter προσφέρει τώρα έναν τρόπο στους χρήστες που διαθέτουν ένα τέτοιο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο να το επιδείξουν στην εικόνα του προφίλ τους. Η Meta, η οποία κατέχει το Facebook και το Instagram, λέγεται ότι ετοιμάζει κάτι παρόμοιο όπου οι χρήστες μπορούν να εμφανίσουν τα tokens που διαθέτουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα marketplace για NFTs βρίσκεται επίσης στα σκαριά.

Το YouTube δεν παρείχε πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να είναι οι NFT λειτουργίες στην πλατφόρμα.

Οι δημιουργοί μερικών viral βίντεο του YouTube τα έχουν ήδη μετατρέψει σε NFT και τα πούλησαν μόνοι τους. Το Charlie Bit Me NFT, που απεικονίζει ένα μωρό να δαγκώνει το δάχτυλο του αδερφού του, δημοπρατήθηκε πέρυσι και πουλήθηκε για 622.000€. Ο David After Dentist, ένα βίντεο ενός αποπροσανατολισμένου παιδιού μετά την αναισθησία, πουλήθηκε ως NFT για πάνω από $11.000.