Σε πιλοτική λειτουργία βρίσκεται ένα νέο «premium» συνδρομητικό πρόγραμμα του YouTube, το οποίο προσφέρει αναπαραγωγή βίντεο χωρίς διαφημίσεις αλλά όχι και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του YouTube Premium όπως είναι η αναπαραγωγή στο παρασκήνιο ή η λήψη βίντεο για παρακολούθηση εκτός σύνδεσης.

Το νέο συνδρομητικό πρόγραμμα «YouTube Premium Lite» παρατήρησε πρώτος ένα χρήστης στο ResetEra και η ύπαρξη του επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα από το ίδιο το YouTube στην ιστοσελίδα The Verge μετά από σχετική ερώτηση. Το πρόγραμμα Premium Lite βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία στο Βέλγιο, στη Δανία, στη Φινλανδία, στο Λουξεμβούργο, στην Ολλανδία, στη Νορβηγία και στη Σουηδία.

«Στη Σκανδιναβική χερσόνησο και στις Κάτω Χώρες (εκτός από την Ισλανδία), δοκιμάζουμε μια νέα προσφορά για να δώσουμε στους χρήστες ακόμη περισσότερες επιλογές: Το Premium Lite στοιχίζει €6,99/ μήνα (ή το τοπικό μηνιαίο ισοδύναμο) και περιλαμβάνει βίντεο χωρίς διαφημίσεις στο YouTube» δήλωσε εκπρόσωπος του YouTube στην ιστοσελίδα The Verge. Η μηνιαία συνδρομή για το YouTube Premium στοιχίζει €11,99 στην Ευρώπη.

Το πρόγραμμα YouTube Premium Lite προσφέρει δυνατότητα αναπαραγωγής βίντεο χωρίς διαφημίσεις στην βασική εφαρμογή του YouTube στο web, στο iOS, στο Android, στις smart TVs και στις παιχνιδοκονσόλες όπως επίσης και στην εφαρμογή YouTube Kids. Ωστόσο, δεν περιλαμβάνει κανένα από τα πλεονεκτήματα του YouTube Music όπως είναι η ακρόαση χωρίς διαφημίσεις και δεν περιλαμβάνει όπως αναφέραμε τις υπόλοιπες δυνατότητες του YouTube Premium όπως είναι η αναπαραγωγή στο παρασκήνιο (π.χ. έχετε τη δυνατότητα να μεταβείτε σε μία άλλη εφαρμογή ενώ συνεχίζετε να ακούτε ήχο από το βίντεο στο YouTube που παρακολουθούσατε) ή η λήψη βίντεο για παρακολούθηση εκτός σύνδεσης.

Δεν είναι λίγοι οι χρήστες που… μισούν τις -πολλές, ορισμένες φορές- διαφημίσεις στα βίντεο του YouTube ωστόσο δεν έχουν κανένα απολύτως ενδιαφέρον για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του YouTube Premium. Ενδεχομένως σε αυτούς τους χρήστες μία συνδρομή YouTube Premium Lite να μοιάζει αρκετά δελεαστική. Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι με την τρέχουσα τιμολόγηση στο 60% του κόστους μίας πλήρους συνδρομής YouTube Premium, προσφέρει μόνο το 1/4 των πλεονεκτημάτων της.  Το YouTube ωστόσο λέει ότι το συγκεκριμένο συνδρομητικό πρόγραμμα βρίσκεται σε πειραματική φάση, και εξετάζει το λανσάρισμα περισσότερων συνδρομητικών προγραμμάτων με βάση τα σχόλια του κοινού.

  • Like 1
  • Haha 25