Μια σημαντική προσθήκη φέρνει η Google στις υπηρεσίες YouTube Music και YouTube Premium που από χθες είναι διαθέσιμες και στην Ελλάδα.

Οι χρήστες μπορούν να δουν στην κορυφή της εφαρμογής ένα μικρό «διακόπτη» ο οποίος τους επιτρέπει να επιλέξουν αν θέλουν να δουν το βιντεοκλίπ ή να ακούσουν την ηχητική έκδοση του τραγουδιού που έχουν επιλέξει. Κατά την αλλαγή η μουσική παραμένει στο ακριβώς ίδιο σημείο, χωρίς να ξεκινά από την αρχή. Προκειμένου να πετύχει κάτι τέτοιο το YouTube, όπως αναφέρει προχώρησε στη συσχέτιση 5 εκατομμυρίων βιντεοκλίπ με το αντίστοιχο ηχητικό κομμάτι, κάτι που σημαίνει ότι ο χρήστης μπορεί να εναλλάσσεται μεταξύ βίντεο και ήχου κατά την αναπαραγωγή ενός κομματιού, χωρίς καμία διακοπή.

A_V-Switcher-USA.gif.3eca3f2bbc0208132d77dcf272c279cf.gif

Αν ένα τραγούδι διαθέτει και βιντεοκλίπ, τότε το YouTube Music εμφανίζει ένα σχετικό πλήκτρο βίντεο, με την εναλλαγή να πραγματοποιείται με ένα και μόνο κλικ σύμφωνα με τον Brandon Bilinski, product manager της υπηρεσίας. Οι πρακτικές χρήσεις της λειτουργίας αυτής είναι αρκετές όπως όταν ο χρήστης βρίσκεται καθ’ οδόν και επιθυμεί να δει το βίντεο ενός αγαπημένου του τραγουδιού. Στη συνέχεια μπορεί να επιστρέψει στην ηχητική μόνο έκδοση των κομματιών, εξοικονομώντας όχι μόνο μπαταρία από τη συσκευή του αλλά και δεδομένα από το πακέτο που διαθέτει στον τηλεπικοινωνιακό πάροχο. Επιπλέον πολλά βιντεοκλίπ διαθέτουν μεγάλες κινηματογραφικές εισαγωγές στην αρχή τους, με τον χρήση να μπορεί να προχωρήσει άμεσα στο τραγούδι.

 YouTube

  • Like 3