Οι μηχανικοί της AMD αποκαλύπτουν λεπτομέρειες σχετικά με την πορεία των 45nm επεξεργαστών αλλά και το πλάνο για την επίτευξη του "Dodeka"

 

Τα οικονομικά στοιχεία δεν είναι καθόλου καλά για την AMD τους τελευταίους μήνες. Ως αποτέλεσμα, η AMD, προσπαθώντας να ανατρέψει τα δεδομένα, προχωράει σε απόλυση του 5% των υπαλλήλων της αυτό τον μήνα ενώ θα ακολουθήσει άλλο ένα παρόμοιο κύμα απολύσεων τον επόμενο.

 

Βέβαια, το τεχνικό προσωπικό της AMD είναι αισιόδοξο, μίας και μέσα στον χρόνο θα κυκλοφορήσει ο τετραπύρηνος επεξεργαστής με όνομα Shanghai. Εν συνεχεία, όπως λένε τεχνικοί επεξεργαστών της εταιρείας, ένα παράγωγο του Shanghai, ο Istanbul, θα φέρει 6 πυρήνες και θα αποτελεί την απάντηση στον επίσης εξαπύρηνο Dunnington της Intel.

 

Επόμενος στόχος της AMD είναι η εξέλιξη του Istanbul σε έναν επεξεργαστή με διπλό die κάτι που θα διπλασιάσει τους πυρήνες, κάνοντας τους δώδεκα, οι οποίοι θα επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω της HT3.0 διασύνδεσης που θα υποστηρίζεται και επίσημα από τις νεότερες Socket 1207+ μητρικές.

 

Source.png Πηγή: pcw.gr