Στην Ιαπωνία υπάρχουν αυτόματοι πωλητές σχεδόν για τα πάντα, για πίτσες, διάφορα άλλα φαγώσιμα και παγωτά, μέχρι για ομπρέλες, κούκλες, μπύρες, καφέ, τσάι και κάθε λογής αναψυκτικά ενώ πρόσφατα προστέθηκε και ένας αυτόματος πωλητής για… επεξεργαστές!

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Wccftech, τελευταία οι αυτόματοι πωλητές επεξεργαστών έχουν γίνει μόδα στην Ιαπωνία. Αν και εκ πρώτης όψης μοιάζουν να περιέχουν μόνο επεξεργαστές AMD Ryzen 5000, στην πραγματικότητα παίρνεις μόνο το… κουτί, αφού στο εσωτερικό του μπορεί να υπάρχει οποιοσδήποτε επεξεργαστής της AMD ή της Intel. Άλλωστε το κόστος για έναν επεξεργαστή από τον συγκεκριμένο αυτόματο πωλητή δεν ξεπερνάει τα 1000 yen, δηλαδή τα περίπου €7,71.

Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για… λοταρία στην πραγματικότητα, καθώς οι πιθανότητες να κερδίσει κάποιος έναν σύγχρονο επεξεργαστή 2ης γενιάς AMD Ryzen (όπως για παράδειγμα έναν 2700X) ή ακόμα και έναν επεξεργαστή 1ης γενιάς για να «στήσει» ένα αξιοπρεπές budget PC είναι λίγες έως ελάχιστες. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι επεξεργαστές είναι αρκετά παλαιότερης τεχνολογίας ενώ έχουν υπάρξει αναφορές για την εμφάνιση ακόμα και ενός αρχαίου 33MHz επεξεργαστή 486DX.

Σε κάθε περίπτωση, αυτοί οι αυτόματοι πωλητές τύπου Treasure Box, αν και σκέτος τζόγος, κάνει τους ανθρώπους στην Ιαπωνία να δοκιμάζουν διαρκώς την τύχη τους. Στο βίντεο που ακολουθεί, ένας χρήστης που δοκίμασε την τύχη του «πέτυχε» μεταξύ άλλων έναν παλαιότερο Intel Core i5.

 

  • Like 5
  • Sad 1