Έχει περάσει ένας σχεδόν χρόνος από το ντεμπούτο της EOS M3, της καλύτερης για πολλούς mirrorless ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής της Canon μέχρι σήμερα. Η εταιρεία όμως μόλις ανακοίνωσε την EOS M5.

Τώρα το mirrorless προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει ένα ακόμη μοντέλο, που όμως πέρα από ένα υψηλής ποιότητας high-end shooter δίνει και την αίσθηση μίας dSLR. Εξάλλου δανείζεται στοιχεία. Για παράδειγμα διαθέτει το Dual Pixel CMOS AF της Canon, που βοηθάει σημαντικά στο ακριβές tracking των αντικειμένων κατά την λήψη video ενώ εξοπλίζεται με αισθητήρα APS-C 24,2 Megapixels και υποστηρίζει ISO 100-25600.

 

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, η νέα Canon EOS M5 εξοπλίζεται με επεξεργαστή εικόνας Digic 7 (ο πιο σύγχρονος της Canon) και υποστηρίζει πέρα από continuous shooting στα 7fps και Bluetooth, και NFC και WiFi για την σύνδεση με συσκευές όπως smartphones. Στο πίσω μέρος της υπάρχει μία οθόνη αφής 3,2 ιντσών καθώς και ηλεκτρονικό σκόπευτρο υψηλής ανάλυσης.

 

Η νέα Canon EOS M5 θα κυκλοφορήσει στις αρχές Νοεμβρίου με κόστος $980 μόνο για το σώμα, ενώ σε kit με φακό 15-45mm f/3.5-6.3 (EF-M mount, ωστόσο με κατάλληλο adapter η κάμερα είναι συμβατή και με φακούς EF) θα στοιχίζει $120 περισσότερα.

 

gallery_286955_3329_116492.jpg

 

Link.png Site: Engadget