Το ψάχναμε από πέρσι αλλά τελικά στη φετινή CeBIT είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά το πιο ακριβό πληκτρολόγιο, το Optimus Maxiums το οποίο θα κοστίζει 1550 δολλάρια και φυσικά απευθύνεται σε πολύ λίγους.

 

Ο λόγος για τη τιμή αυτή είναι ότι κάθε πλήκτρο από τα 113 συνολικά, είναι μια μικρή OLED οθόνη στη οποία μπορείτε να εμφανίσετε όποιο σχέδιο, εικόνα, κείμενο θέλετε εσείς. ʽΈτσι μέσα από το ειδικό λογισμικό του Optimus Maximus μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας συνθέσεις πλήκτρων τα οποία θα εκτελούν συγκεκριμένες εντολές τις οποίες εσείς θα έχετε ορίσει από πριν.

 

Το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο είναι βέβαια αρκετά μεγάλο αλλά τα πλήκτρα φαίνονται πολύ όμορφα ειδικότερα αυτά που δείχνουν εικόνες. Πατιούνται πολύ εύκολα και γενικά η όλη εικόνα που δείχνει είναι μιας αρκετά καλής κατασκευής.

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα εναλλακτικό πρόγραμμα απόκτησης του Optimus Maxiums. Συγκεκριμένα θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς πλήκτρων σταδιακά και εύκολης εγκατάστασης τους στο πληκτρολόγιο. Με αυτό το τρόπο το Optimus Maximus γίνεται κάτι σαν Lego. Βέβαια να είστε προετοιμασμένοι ότι με την ολοκλήρωση της αγοράς και των 113 πλήκτρων, το πιθανότερο είναι η τιμή να έχει υποχωρήσει αρκετά η να έχουν κυκλοφορήσει παρόμοιες λύσεις από άλλες εταιρείες.

 

Περισσότερες πληροφορίες και μια παρουσίαση του Optimus Maxiums, ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο.

 

[vm]774834[/vm]

 

Link.png Site: Official Site