Σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική από το Pew Research Center, οι ηλικίες μεταξύ 16-29 είναι οι πιο σκληροί αναγνώστες, κυρίως λόγω της μεγάλης ποσότητας ηλεκτρονικού περιεχομένου που διαθέτουν στις συσκευές τους. Αναφέρεται ακόμη ότι δεν πραγματοποιούν απλά ανάγνωση μικρών αποσπασμάτων, αλλά μεγάλων κειμένων μέσα από τα smartphones και tablets τους, ενώ συνεχίζουν να επισκέπτονται την τοπική τους βιβλιοθήκη.

Περίπου 8 στους 10 ερωτηθέντες πραγματοποίησαν ανάγνωση τουλάχιστον ενός βιβλίου τον περασμένο χρόνο, ενώ έξι στους 10 επισκέφθηκαν την τοπική τους βιβλιοθήκη. Από τον αριθμό των ανθρώπων που ασχολήθηκαν με την ανάγνωση βιβλίου τον περασμένο χρόνο, το 75% δηλώνει ότι διάβασε ένα τυπωμένο βιβλίο, το 19% ένα ebook, ενώ ένα ποσοστό της τάξεως του 11% άκουσε ένα ηχητικό βιβλίο.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αμερική όπου και πραγματοποιήθηκε η έρευνα οι βιβλιοθήκες έχουν τη δυνατότητα να δανείζουν ηλεκτρονικά βιβλία, με τους μισούς περίπου ερωτηθέντες να δείχνουν να μην το γνώριζαν μέχρι σήμερα. Σκοπός της έρευνας ήταν εάν οι νέοι ηλικίας 16 ετών και άνω στις ΗΠΑ ελκύονται από τη ψηφιακή τεχνολογία.

 

Επίσης αρκετά σημαντικό αποτελεί το γεγονός ότι αρκετοί είναι οι νέοι που θέλουν να αποκτήσουν κάποιον ηλεκτρονικό αναγνώστη, όμως το αναβάλλουν λόγω του κόστους.

 

Link.png Site: mashable.com