Η Japan Display, δηλαδή το αποτέλεσμα της κοινοπραξίας των εταιριών Hitachi, Sony και Toshiba ανακοίνωσε μια νέα τεχνολογία στις LCD οθόνες που χρησιμοποιούνται για το ηλεκτρονικό μελάνι, η οποία έχει τη δυνατότητα να απεικονίζει χρώμα με πολύ μικρές ενεργειακές απαιτήσεις.

Οι LCD οθόνες της σημερινής τεχνολογίας χρησιμοποιούν οπίσθιο φωτισμό και παράγουν την εικόνα χρησιμοποιώντας υγρούς κρυστάλλους. Η συγκεκριμένη οθόνη δε διαθέτει οπίσθιο φωτισμό, αλλά αντανακλά το φως από το πάνω μέρος της και οι υγροί κρύσταλλοι χρησιμοποιούνται για την παραγωγή μονοχρωματικής εικόνας. Ταυτόχρονα χρησιμοποιούνται φίλτρα χρωμάτων για να αποδώσουν το χρώμα. Η συσκευή πρωτότυπο που παρουσιάστηκε χρησιμοποιεί ένα στρώμα "που διαχειρίζεται το φως" και το οποίο συλλέγει τις ακτίνες επιστρέφοντας τες πίσω στα μάτια του χρήστη, όπως ακριβώς γίνεται και με το χαρτί στα παραδοσιακά βιβλία.

 

Η κοινοπραξία έχει κατασκευάσει μια έκδοση της οθόνης αυτής με χαμηλή πιστότητα χρώματος 4% και 40% αντανάκλαση, αλλά και μια δεύτερη έκδοση με λιγότερη αντανάκλαση 28% αλλά πιο πιστή γκάμα αποχρώσεων 36%. Η Japan Display αναφέρει ότι υπάρχουν μερικές ακόμη τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν, όμως η έκδοση που έχει μεγαλύτερη ανακλαστικότητα είναι έτοιμη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα στους νέους ηλεκτρονικούς αναγνώστες.

 

 

Link.png Site: engadget.com