Η εταιρεία Fujifilm πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση μίας από τις πλέον εμβληματικές mirrorless φωτογραφικές μηχανές της, της X-Pro.

Η Fujifilm επιβεβαίωσε ότι αναπτύσσει μία νέα έκδοση της X-Pro με την ονομασία X-Pro3 που θα διαθέτει περίβλημα από τιτάνιο και θα κυκλοφορήσει σε τρεις χρωματισμούς, Black, Dura Black και Dura Silver. Η εταιρεία λέει πως το νέο υλικό κατασκευής καθιστά την φωτογραφική της μηχανή ιδιαίτερα ανθεκτική.

Επιπλέον, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έκανε το χαρακτηριστικό υβριδικό –οπτικό και ηλεκτρονικό- οφθαλμοσκόπιο της ακόμα καλύτερο, και τώρα επιδεικνύει υψηλότερη ανάλυση, καλύτερη αντίθεση και φωτεινότητα, υποστηρίζει μεγαλύτερο χρωματικό εύρος και ταχύτερο frame rate. Χάρη στις νέες βελτιώσεις, το OLED EVF θα προσφέρει την αίσθηση ενός παραδοσιακού, οπτικού οφθαλμοσκοπίου.

fujifilm_main-1280x720.jpg.1cc0013befd6d184c0ffb5fd1a6bd99c.jpg

Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό ωστόσο της νέας X-Pro3 θα είναι η «κρυφή» οθόνη LCD που διαθέτει. Η X-Pro3 δεν διαθέτει στο πίσω μέρος της μία rear-facing οθόνη όπως οι περισσότερες κάμερες, αλλά ενσωματώνει μία μικρή LCD που απεικονίζει βασικές λειτουργίες και ρυθμίσεις, όπως η ταχύτητα του κλείστρου, το διάφραγμα ή το ISO. Όμως αν ο χρήστης την «γυρίσει» χάρη στον ειδικό μηχανισμό αναδίπλωσης αποκαλύπτεται μία μεγαλύτερη LCD οθόνη, που απεικονίζει περισσότερες λεπτομέρειες.

1321.jpg.94ad033eed63d88092be49c918b9f985.jpg

Η Fujifilm υποστηρίζει πως σχεδίασε με αυτό τον τρόπο την μηχανή, για να ωθήσει τους «φωτογράφους να χρησιμοποιούν το οφθαλμοσκόπιο, και να ελαχιστοποιήσει τον χρόνο που κοιτάζουν το πίσω μέρος της κάμερας». Η κάμερα, της οποίας ο σχεδιασμός είναι επηρεασμένος από τις φωτογραφικές μηχανές με φιλμ, θα κυκλοφορήσει και με τη λειτουργία «προσομοίωσης φιλμ» της εταιρείας Classic Negative που «μιμείται» το κλασικό φιλμ Fujicolor Superia της εταιρείας. Η εταιρεία πρόκειται να παρουσιάσει επίσημα τη νέα X-Pro 3 στις 23 Οκτωβρίου (στο βίντεο παρακάτω και στο χρονικό σημείο 1:10:30 μπορείτε να δείτε τη νέα κάμερα της Fujifilm).

Engadget