Τη Gigabyte μπορεί να την γνωρίζουμε περισσότερο στη χώρα μας από τα motherboard που κατασκευάζει, όμως πλέον θα τη γνωρίσουμε και για τα smartphone της.

Η Crypto είναι η εταιρεία που εισάγει πολλά από τα μοντέλα της σειράς Gsmart της Gigabyte, με την αρχή να γίνεται με 5 μοντέλα τα οποία διακρίνονται για το συνδυασμό απόδοσης/τιμής.

 

Και τα 5 μοντέλα στηρίζονται στην πλατφόρμα του Android (Jelly Bean και KitKat), διαθέτουν IPS οθόνη, ενώ υποστηρίζουν Dual SIM και συνδέσεις με 3G δίκτυα. Επιπλέον και τα 5 μοντέλα διαθέτουν θύρα microSD, ραδιοφωνικό δέκτη και GPS. Στη συσκευασία κάθε smartphone η Gigabyte προσφέρει δύο αποσπώμενα καλύμματα, ένα άσπρο και ένα σε μαύρο χρώμα.

 

Το πιο οικονομικό μοντέλο της σειράς είναι το Gsmart T4 το οποίο κοστίζει μόλις 89 ευρώ και διαθέτει οθόνη 4' ιντσών με ανάλυση 480 x 800 με 233 PPI. Στο εσωτερικό υπάρχει διπύρηνος επεξεργαστής της MediaTek στο 1.3 GHz με Mali-400 GPU, 512 ΜΒ RAM και 4 GB αποθηκευτικού χώρου. Οι κάμερες του Gsmart T4 διαθέτουν ανάλυση 8 MP στο πίσω μέρος και VGA ανάλυσης στο εμπρόσθιο.

 

gsmartt4.jpg

 

Τιμολογιακά ακολουθεί το GSmart Roma R2 με τιμή €119 και το οποίο διαθέτει παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά με το GSmart T4 όπως μέγεθος οθόνης, ανάλυση, επεξεργαστή, μπαταρία (1400 mAh), αποθηκευτικό χώρο αλλά διπλάσια μνήμη στο 1 GB. Η κύρια κάμερα στο πίσω μέρος έχει ανάλυση 5MP ενώ στο εμπρόσθιο παραμένει στη VGA ανάλυση.

 

romar2.jpg

 

Τρίτο κατά σειρά είναι το GSmart Arty A3 με οθόνη 5 ιντσών, ανάλυση 480 x 854, τετραπύρηνο επεξεργαστή της MediaTek στο 1.3 GHz, μνήμη 1 GB, αποθηκευτικό χώρο 4 GB και μπαταρία 2.000 mAh. Το βάρος της συσκευής είναι στα 165 γραμμάρια, έχει γίνει χρήση αλουμινίου στην κατασκευή ενώ η κύρια κάμερα έχει ανάλυση 8MP με δυνατότητα εγγραφής Full HD video και στο εμπρόσθιο μέρος μια δεύτερη με ανάλυση 2MP είναι έτοιμη για τις βιντεοκλήσεις σας. Η τιμή του GSmart Arty A3 έχει οριστεί από την Crypto στα €149.

 

Το GSmart Mika M2 έχει σχεδόν ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με το Arty A3 με τη διαφορά να έγκειται στον αποθηκευτικό χώρο ο οποίος είναι στα 8 GB αλλά και στις αναλύσεις των δύο καμερών, στα 13 (κύρια) και 5MP (εμπρόσθια) αντίστοιχα. Η μπαταρία διατηρείται στα 2.000 mAh ικανή για 300 ώρες αναμονή, ενώ η τιμή του Mika M2 έχει οριστεί στα €179.

 

Τέλος η Gigabyte έχει να προτείνει και το δικό της phablet, για όσους θέλουν ένα κινητό με πολύ μεγάλη οθόνη, όπου στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι στις 6 ίντσες με HD ανάλυση. Με τον ίδιο τετραπύρηνο επεξεργαστή της Mediatek στο 1.3 GHz με 1 GB RAM, το Gsmart Saga s3 έχει διαστάσεις 168 x 83 x 8.5 χιλιοστά και βάρος 190 γραμμάρια, με την ποιότητα κατασκευής να μας αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις, ειδικά σε συνδυασμό με την τιμή της συσκευής η οποία έχει οριστεί στα €219.

 

 

Τα κινητά τηλέφωνα της Gigabyte είναι ήδη διαθέσιμα στην ελληνική αγορά μέσω αρκετών καναλιών όπως το δίκτυο καταστημάτων της Cyta, Public, Mediamarkt, Publc κ.α