Η HP έχει περικόψει στο παρελθόν χιλιάδες θέσεις εργασίας και έχει καταφύγει σε τέτοια ακραία μέτρα για λόγους που έχουν να κάνουν με τα κέρδη της, και τώρα από ότι φαίνεται δυστυχώς ετοιμάζεται για ένα ακόμη γύρο απολύσεων.

Πρόσφατα, η αμερικάνικη εταιρεία κατασκευής υπολογιστών –και όχι το ανεξάρτητο enterprise τμήμα της- αποκάλυψε ότι σκοπεύει να περικόψει από 3000 έως 4000 θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα τρία χρόνια (η περίοδος ολοκληρώνεται κάποια στιγμή μέσα στο οικονομικό έτος 2019). Η HP δεν αναφέρεται σε αυτό που την οδήγησε στο να πάρει την συγκεκριμένη απόφαση και να καταφύγει σε τέτοιου είδους δραστικά μέτρα, ωστόσο μόλις ανακοίνωσε ότι προσδοκίες της και οι εκτιμήσεις της για το οικονομικό έτος 2017 (το οποίο ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο) βρίσκονται κάτω από αυτές που περίμεναν οι οικονομικοί αναλυτές, και ενδεχομένως να πρόκειται για κίνηση ανάκτησης κάποιου μέρους της κερδοφορίας της. Τελευταία, οι αποστολές υπολογιστών της HP βρίσκονται σε στασιμότητα, και επομένως δεν μπορεί να βασιστεί σε κάποια αύξηση της ζήτησης για να ενισχύσει τα οικονομικά της.

 

Παρόλο που τα έξοδα αναδιάρθρωσης θα κυμανθούν μεταξύ $350 εκατομμυρίων και $500 εκατομμυρίων, η HP αναμένει να εξοικονομήσει από $200 εκατομμύρια έως και $300 εκατομμύρια από το οικονομικό έτος 2020 και μετά. Κάτι τέτοιο βεβαίως δεν αποτελεί παρηγοριά για εκείνους που θα χάσουν τις θέσεις τους, ωστόσο θα βοηθήσει την HP να παραμείνει υγιής στην αγορά PC που δεν δείχνει σημάδια ανάκαμψης.

 

Link.png Site: Engadget