Τα προβλήματα συνεχίζονται για την HTC ακόμα και μετά την αποχώρηση 2.000 μηχανικών της εταιρείας για τη Google και το τμήμα Pixel, σε μια συμφωνία ύψους 1.1 δισ. δολαρίων.

Σήμερα η HTC ανακοίνωσε μια νέα σειρά απολύσεων 1500 εργαζομένων της ή αλλιώς του 1/4 του συνολικού της εργατικού δυναμικού. Ο λόγος προφανής, η μείωση των λειτουργικών εξόδων της εταιρείας ενώ σύμφωνα με το Reuters, οι περικοπές εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο της HTC για αποτελεσματικότερη διαχείριση των πόρων της, βελτιστοποιώντας τις κατασκευαστικές μονάδες που διατηρεί στην Ταιβάν.

Οι απολύσεις θα έχουν ολοκληρωθεί πριν τον Οκτώβριο και θα είναι μέρος των κινήσεων της εταιρείας στις οποίες θα δοθεί το κεντρικό βάρος της λειτουργίας στις κατηγορίες των smartphone και του Vive VR.  Τον περασμένο Μάιο, η HTC ανακοίνωσε ζημιές ύψους 170 εκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του έτους, με τον τζίρο να σημειώνει πτώση 40% σε σχέση με τις περσινές επιδόσεις. Ακόμα χειρότερο ήταν το οικονομικό τρίμηνο που ακολούθησε, με την HTC να βρίσκεται ίσως στην πιο δύσκολη φάση της ιστορίας της.

TechCrunch