Όπως αναφέρει το The Information, η Google θα συνεργαστεί με την Κινέζικη Huawei για την κατασκευή της επόμενης γενιάς του smartphone Nexus.

Η συγκεκριμένη πληροφορία επιβεβαιώνει άλλες πληροφορίες και διαρροές που γνωρίζουμε από τον περασμένο Μάρτιο, και που έκαναν λόγο για ένα Huawei Nexus.

 

Λέγεται ότι η σχέση μεταξύ των Google και Huawei δεν περιορίζεται μόνο στην ανάπτυξη του νέου Nexus. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για να βοηθήσει η Huawei την Google να “ανοίξει” ένα mobile app store στην Κίνα, κάτι που είναι απαγορευτικό για την Google εξαιτίας του νομικού πλαισίου που υπάρχει στην χώρα.

 

Η Google από την άλλη θα βοηθήσει την Huawei στην προώθηση των προϊόντων της στις Δυτικές αγορές, όπως είναι το Huawei Watch, ενώ στα άμεσα σχέδια είναι να το κάνουν να λειτουργεί με συσκευές iPhone (κάτι που έχει ανακοινώσει η Google για τα smartwatches με Android Wear).

 

Ένα κατασκευασμένο από την Huawei smartphone τύπου Nexus, θα βοηθήσει κατά πάσα πιθανότητα την Κινέζικη εταιρεία να ξεπεράσει τα ζητήματα “αξιοπιστίας” που αντιμετωπίζει στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

Link.png Site: The Verge