Η Huawei φαίνεται πως θα είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία που θα ανταγωνιστεί την Samsung στην κατηγορία των «foldable devices» με ένα κινητό που διαθέτει ακόμα μεγαλύτερη αναδιπλούμενη οθόνη.

Έτσι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στα χαρακτηριστικά του foldable smartphone συμπεριλαμβάνεται μία εύκαμπτη, αναδιπλούμενη οθόνη που έχει διαγώνιο 8.0 ιντσών (όταν δεν είναι διπλωμένη), και που είναι μεγαλύτερη από την οθόνη της λύσης της Samsung που επιδεικνύει διαγώνιο 7,3 ιντσών.

Την οθόνη μαθαίνουμε ότι θα την κατασκευάσει η εταιρεία BOE, που είναι η μία από τις δύο εταιρείες που κατασκεύασαν την οθόνη OLED του Mate 20 Pro. Η Κινέζικη εταιρεία έχει ήδη επιδείξει την οθόνη σε παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στη Νότιο Κορέα, με την πηγή των πληροφοριών να σχολιάζει ότι η συσκευή δεν ήταν κάποιο πρωτότυπο ή «proof-of-concept» παρά μία συσκευή που έδειχνε… ολοκληρωμένη: «Δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε συγκεκριμένα σχέδια, προδιαγραφές, μοτίβα χρήσης, και άλλα, αλλά (η συσκευή) ήταν σε μεγαλύτερο βαθμό ολοκληρωμένη από όσο αναμέναμε». Γιατί πρώτα στη Νότιο Κορέα; Από ότι φαίνεται, η Huawei σκοπεύει να λανσάρει την αναδιπλούμενη συσκευή της επιπλέον και ως την πρώτη που είναι 5G-capable, και μόνο στην χώρα της Samsung οι υποδομές θα είναι έτοιμες να λειτουργήσουν από το πρώτο εξάμηνο του 2019 με αυτές τις "προδιαγραφές" (στο διάστημα δηλαδή που φημολογείται ότι η Huawei θα ανακοινώσει την συσκευή της).

Λέγεται πως η ανακοίνωση θα γίνει στα πλαίσια του Mobile World Congress (MWC), και πως το λανσάρισμα της στην αγορά θα γίνει στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου όταν και θα έχει πραγματοποιήσει ενδελεχείς δοκιμές στο δίκτυο 5G. H εξωτερική οθόνη της συσκευής της Huawei αναμένεται να έχει διαγώνιο 5,0 ιντσών που είναι επίσης μεγαλύτερη από την αντίστοιχη οθόνη στην συσκευή της Samsung (4,6 ιντσών).

PhoneArena

  • Like 1