Η Huawei, ο τεχνολογικός γίγαντας του οποίου τα smartphones βρίσκονται στη μέση του εμπορικού πολέμου Η.Π.Α και Κίνας, μειώνει τις παραγγελίες κατασκευής νέων συσκευών σύμφωνα με αναφορά της "South China Morning Post".

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, η Foxconn έχει σταματήσει αρκετές γραμμές παραγωγής κινητών τηλεφώνων της Huawei (χωρίς να γίνεται αναφορά στα μοντέλα), μετά από μειωμένες παραγγελίες της κινεζικής εταιρείας. Στα εργοστάσια της Foxconn κατασκευάζονται παράλληλα και άλλα smartphones από τις εταιρείες Apple και Xiaomi. Η εισαγωγή της Huawei στη "μαύρη λίστα" των εταιρειών που οι αμερικανικές εταιρείες απαγορεύονται να συνεργάζονται λόγω «εθνικών κινδύνων», έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην εταιρεία, ειδικά μετά την ανάκληση της άδειας Android από τη Google, την πλατφόρμα που στηρίζονται όλα τα smartphones της Huawei. Με 200 εκατομμύρια πωλήσεις το 2018, η Huawei είχε ανακοινώσει ότι στόχος της ήταν να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone μέσα στο 2020, ένας στόχος που σύμφωνα με νεότερες δηλώσεις πρέπει πλέον να αναθεωρηθεί.

Ήδη η Huawei ετοιμάζει τα επόμενα βήματά της στο χώρο, με την ανάπτυξη του δικού της λειτουργικού συστήματος που θα στηρίζεται στο Android και δεν θα περιλαμβάνει προεγκατεστημένες τις υπηρεσίες της Google. Για την ώρα, οι κάτοχοι συσκευών της Huawei έχουν πρόσβαση στο App Store της Google όμως αν η εταιρεία αναγκαστεί να πιέσει τους προγραμματιστές να κάνουν διαθέσιμες τις εφαρμογές τους σε ένα δικό της app store, ίσως αντιμετωπίσει προβλήματα από χρήστες εκτός Κίνας. 

Η Huawei και η κινεζική κυβέρνηση αντιστέκονται στο διάταγμα του προέδρου των Η.Π.Α, με την κινεζική εταιρεία να έχει ξεκινήσει νομική διαδικασία προκειμένου να χαρακτηρίσει την απαγόρευση της κυβέρνησης των Η.Π.Α ως αντισυνταγματική. Ακόμα η Huawei έχει στείλει πίσω στη χώρα τους Αμερικανούς υπαλλήλους της που εργάζονται σε δικά της "Κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης" εντός των κεντρικών της γραφείων στην Shenzhen. Επιπλέον έχει ζητήσει από Κινέζους υπαλλήλους της να περιορίσουν τις συνομιλίες τους με ξένους επισκέπτες και να σταματήσουν τις τεχνικές συζητήσεις με όσες επαφές διατηρούν στις Η.Π.Α.

Techcrunch

Ενημέρωση 14:34 - Σύμφωνα με νεότερη επίσημη ενημέρωση, η Huawei δηλώνει ότι «οι πληροφορίες για μείωση της παραγωγής των smartphone της δεν ευσταθούν, με τα παγκόσμια επίπεδα παραγωγής μας να είναι φυσιολογικά χωρίς αξιόλογες προσαρμογές σε οποιαδήποτε από τις δύο κατευθύνσεις».