Πρόσφατα, η Huawei παρουσίασε το HarmonyOS Next, μια σημαντική ενημέρωση της πλατφόρμας για smartphones και tablets της εταιρείας που όμως δεν υποστηρίζει αρχεία APK, άρα και την εκτέλεση εγγενών εφαρμογών Android.

Η ανακοίνωση του Richard Yu, CEO της Huawei, προκάλεσε αβεβαιότητα στους χρήστες της Huawei παγκοσμίως. 

Μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση, η Huawei διευκρίνισε ότι το νέο λειτουργικό σύστημα δεν θα κυκλοφορήσει σε συσκευές εκτός Κίνας. Αντ' αυτού, τα διεθνή κινητά τηλέφωνα και tablet θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το EMUI, μια πλατφόρμα που βασίζεται στο Android Open Source Project. Ωστόσο, το EMUI δεν περιλαμβάνει υπηρεσίες και εφαρμογές της Google εξαιτίας του γνωστού εμπορικού πολέμου Κίνας - ΗΠΑ, όμως θα συνεχίσει να υποστηρίζει εγγενείς εφαρμογές Android.

Η Huawei διαβεβαίωσε ότι θα διατηρήσει την υποστήριξη εφαρμογών Android για συσκευές εκτός Κίνας. Όπως δήλωσε η China Mobile, η Huawei σκοπεύει να "συνεχίσει να μεγαλώνει την υποστήριξή της προς τους προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο". Η Huawei έχει δημιουργήσει μια μεγάλη κοινότητα προγραμματιστών που είναι αφοσιωμένοι στο να διασφαλίζουν ότι οι εφαρμογές Android από καταστήματα τρίτων λειτουργούν σωστά στα smartphone της, ασχέτως αν αυτά δεν διαθέτουν Google υπηρεσίες

Τα στελέχη της Huawei έχουν επανειλημμένα επιβεβαιώσει ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν smartphones και tablets στις παγκόσμιες αγορές, κάνοντας μεγάλα βήματα στη δημιουργία in-house chipset όπως πρόσφατα με την υποστήριξη 5G στο Mate 60

Τέλος, η Huawei επιβεβαίωσε επίσημα ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την επωνυμία Emotion UI (EMUI) για τις συσκευές της εκτός Κίνας μέχρι να είναι απολύτως βέβαιη ότι οι πελάτες είναι έτοιμοι να μεταβούν στο HarmonyOS.
 

  • Like 8
  • Confused 2