Μετά την απόφαση του Donald Trump για την επέκταση του αποκλεισμού της Κινέζικης εταιρείας Huawei,  το Υπουργείο Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών προχώρησε ένα βήμα παραπάνω.

Τώρα, επιχειρεί να αποκλείσει την εταιρεία από το να έχει πρόσβαση σε κατασκευαστές ημιαγωγών που χρησιμοποιούν Αμερικάνικη τεχνολογία και λογισμικό.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο νέος κανονισμός του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ θα μπορούσε να εμποδίσει τις αποστολές ημιαγωγών στην Huawei «στοχεύοντας στρατηγικά» στον αποκλεισμό της εταιρείας από την απόκτηση chips/ chipsets «που αποτελούν άμεσο προϊόν συγκεκριμένης Αμερικάνικης τεχνολογίας και λογισμικού».

Η νέα οδηγία απαγορεύει στους ξένους κατασκευαστές ημιαγωγών που χρησιμοποιούν Αμερικάνικης προέλευσης λογισμικό και τεχνολογία να αποστέλλουν προϊόντα τους στην Huawei εκτός και αν έχουν την άδεια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Αυτή η απαίτηση για άδεια θα μπορούσε να επιτρέψει στο Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ την πώληση ημιαγωγών που κατασκευάζει η TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.) για λογαριασμό της HiSilicon, της θυγατρικής της Huawei που σχεδιάζει τα chipsets «Kirin» σύμφωνα με την εφημερίδα The Wall Street Journal.

Ο κανονισμός επιτρέπει την αποστολή chips στην Huawei που βρίσκονται στην παραγωγή, υπό την προϋπόθεση ότι η αποστολή έχει ολοκληρωθεί εντός 120 ημερών από τα μέσα του μήνα Μαΐου.  

  • Sad 1