Καθησυχαστική εμφανίζεται η Huawei όσον αφορά στην υποστήριξη των Android συσκευών της που βρίσκονται ήδη στην αγορά.

Η προσωρινή άδεια της Huawei από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έληξε και ως εκ τούτου οι φήμες σχετικά με την υποστήριξη των συσκευών της εταιρείας “φούντωσαν” σε χρόνο-μηδέν. Δεν έχουν περάσει άλλωστε και πολλοί μήνες από τότε που η Google διέκοψε τις σχέσεις της με τη Huawei, έπειτα από την τοποθέτηση της τελευταίας στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ.

Με την ανησυχία από πλευράς καταναλωτών να χτυπάει κόκκινο πάντως, η κινεζική εταιρεία προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, καθησυχάζοντας το κοινό μέσων των προφίλ της στις μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Όπως ανέφερε σε μηνύματά της η εταιρεία, τόσο οι συσκευές Huawei, όσο και οι Honor που βρίσκονται ήδη στην αγορά, δεν επηρεάζονται από τις πρόσφατες εξελίξεις και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν κανονικά ενημερώσεις. Για εκείνες που δε διαθέτουν λειτουργίες GMS (Google Mobile Services), οι ενημερώσεις θα γίνονται μέσω του AppGallery της Huawei.

Η Google δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος, παραπέμποντας στην τελευταία της ενημέρωση που ουσιαστικά έλεγε ότι θα κάνει ό,τι της επιτρέπεται από την αμερικανική κυβέρνηση.

  • Like 1