Η IBM προσπαθεί να κάνει τον υπερυπολογιστή Watson ένα αποτελεσματικό και χρήσιμο εργαλείο για τους γιατρούς.

Η εταιρία θέλει να χρησιμοποιήσει τον υπερυπολογιστή, για να αναλύσει εικόνες που προέρχονται από ιατρικές εξετάσεις όπως ακτινογραφίες, ώστε να μάθει πώς είναι ένας υγιής άνθρωπος εσωτερικά. Τότε θα του δίνεται η δυνατότητα να αναγνωρίζει περιοχές στον οργανισμό του ανθρώπου που παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα και να κατευθύνει τους γιατρούς στις περιοχές αυτές. Αν τα δεδομένα αυτά συνδυαστούν με τα ιατρικά αρχεία κάθε ασθενή, τότε θα γινόταν δυνατή η ταχύτερη και η αποτελεσματικότερη θεραπεία για σοβαρές παθήσεις.

 

Η IBM επιθυμεί ο Watson να ξεκινήσει να αποφέρει έσοδα στην εταιρεία, καθώς υποστηρίζει πως αποτελεί έναν υπερυπολογιστή γενικής χρήσης. Επιπλέον άλλες εταιρίες δοκιμάζουν παρόμοιες μεθόδους, όπως η Zebra Medical, που κάνει το ίδιο με δεδομένα που συλλέγει από ακτινογραφίες. Η Zebra επιτρέπει στους χρήστες να «ανεβάσουν» τις ακτινογραφίες τους μέσω της σελίδας της, ώστε να αποκτήσουν μία δεύτερη γνώμη.

 

Ένα από τα συστήματα που αναπτύσσει η IBM είναι το «Physician Support Tool». Αν ένας ασθενής για παράδειγμα διαγνωσθεί με όγκο, ο Watson θα συγκεντρώσει δεδομένα από διάφορες πηγές, ώστε να δημιουργήσει ένα εξατομικευμένο φροντίδας υγείας για τον ασθενή. Ένα άλλο σύστημα θα προσφέρει βοήθεια στα τμήματα εκτάκτων περιστατικών με την ανίχνευση εγκεφαλικής αιμορραγίας, διασταυρώνοντας δεδομένα σάρωσης από το παρελθόν, ώστε να εντοπίζει μοτίβα που θα βοηθούν τους γιατρούς.

 

Link.png Site: EnGadget