Η Intel αποφάσισε τελικά όχι μόνο να λάβει πρόσθετα μέτρα αλλά και να κρατάει τους πελάτες και τους χρήστες της ενήμερους σχετικά με τα ζητήματα επανεκκίνησης που μαστίζουν τα συστήματα με “Intel Inside” από τότε που διέθεσε τα σχετικά patches για να αντιμετωπίσει ή να περιορίσει τις ευπάθειες των επεξεργαστών της.

Τα patches έχουν πονοκεφαλιάσει το προσωπικό IT σε πολλές εταιρείες επειδή έχουν προκαλέσει αρκετά προβλήματα, μεταξύ των οποίων είναι οι απροειδοποίητες επανεκκινήσεις αλλά και η γενικότερα απρόβλεπτη συμπεριφορά των συστημάτων.

Ως αποτέλεσμα της έρευνας που πραγματοποίησε η Intel μετά τις αναφορές για τα προβλήματα, η δημοφιλής κατασκευάστρια ημιαγωγών διαπίστωσε ότι υπήρχαν στην πραγματικότητα προβλήματα με την εφαρμογή του patch και πως αποφάσισε να αλλάξει τα guidelines: την ώρα λοιπόν που οι χρήστες ενθαρρύνονταν να εφαρμόσουν τις νεότερες εκδόσεις των patches το συντομότερο δυνατό, τώρα η εταιρεία λέει στους "OEMs, παρόχους υπηρεσιών cloud, κατασκευαστές συστημάτων, προμηθευτές λογισμικού και στους τελικούς χρήστες να σταματήσουν την εγκατάσταση των τρεχουσών εκδόσεων, καθώς ενδέχεται να προκαλέσουν περισσότερες των αναμενόμενων επανεκκινήσεις καθώς και άλλη απρόβλεπτη συμπεριφορά". 

Με ανακοίνωση της, η Intel λέει πως κατάφερε να εντοπίσει τη βασική αιτία για τις επανεκκινήσεις στις πλατφόρμες Broadwell και Haswell και πως σημείωσε πρόοδο στην ανάπτυξη μίας λύσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η εταιρεία ζητάει από τους συνεργάτες της στον κλάδο να εστιάσουν στις δοκιμές των πρώιμων εκδόσεων της ενημερωμένης έκδοσης του patch (η εταιρεία έχει ήδη προσφέρει μία πρώιμη έκδοση της νέας της λύσης σε συνεργάτες για δοκιμές και σύντομα θα διαθέσει την τελική έκδοση της) ώστε να επιταχυνθεί η διάθεσή της. Επίσης συνιστά στους πελάτες της να κάνουν χρήση των βέλτιστων πρακτικών όσον αφορά στην ασφάλεια και να διατηρούν τα συστήματά τους ενημερωμένα.

TechPowerUp

  • Like 1