Μόλις ανακοινώθηκε ότι οι Apple και Qualcomm κατέληξαν σε εξωδικαστικό διακανονισμό, αποσύροντας όλες τις αγωγές τους σε παγκόσμιο επίπεδο, η Intel προχώρησε στην ανακοίνωση ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει τις προσπάθειες της στην ανάπτυξη 5G modems για smartphones.

Η Apple επιχείρησε να αντικαταστήσει την Qualcomm με την Intel ως τον βασικό προμηθευτή των modem chips, ωστόσο σύμφωνα με αναφορές, τα προβλήματα που αντιμετώπισε η τελευταία με την εφαρμογή της τεχνολογίας 5G, ήταν και ο βασικός λόγος που φέτος δεν θα δούμε κάποιο μοντέλο iPhone με δυνατότητες 5G.

Στην ανακοίνωση της, η Intel είπε ότι «δεν αναμένεται να λανσάρει προϊόντα όπως 5G modems στον χώρο των smartphones, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που αρχικά σχεδίαζε να λανσαριστούν το 2020». Σύμφωνα με την CEO της Intel, Bob Swan, στην Intel «είναι πολύ ενθουσιασμένοι για την ευκαιρία που παρουσιάζεται με το 5G και το –λεγόμενο- “cloudification” του δικτύου, ωστόσο στην αγορά των modems για smartphones, είναι κατανοητό πια ότι δεν υπάρχει σαφής δρόμος για κερδοφορία και θετικές αποδόσεις».

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Intel δήλωσε ότι επιτάχυνε την ανάπτυξη της τεχνολογίας για 5G modems και στην έκθεση CES τον Ιανουάριο έκανε γνωστά τα σχέδια της. Τώρα, πρόκειται να «αξιολογήσει» τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την ενσωμάτωση των τεχνολογιών 4G και 5G στους υπολογιστές, ενώ θα συνεχίσει να επενδύει στην ανάπτυξη της τεχνολογίας για υποδομές 5G.

Engadget