Οι 13ης γενιάς επεξεργαστές της Intel ενδέχεται να λανσαριστούν μέσα στο 3ο τρίμηνο του 2022 μαζί με τα νέας γενιάς μοντέλα επεξεργαστών HEDT της εταιρείας.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να παρουσιαστούν τον Αύγουστο ή ακόμα και πιο νωρίς, τον ερχόμενο Ιούλιο. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο γνωστός leakster στο Twitter, momomo_us, ο οποίος αφήνει επίσης να εννοηθεί ότι στο ίδιο χρονικό διάστημα, η Intel πρόκειται να ανακοινώσει και τους high-end desktop επεξεργαστές με το κωδικό όνομα Sapphire Rapid-X (αυτό υποδεικνύει το «ψάρι» στο tweet του leakster καθώς η πλατφόρμα HEDT της Intel έχει το κωδικό όνομα Fishhawk Falls).

Καθώς η Intel δεν έχει κάνει επισήμως γνωστό το παραμικρό για την ημερομηνία διάθεσης των 13ης γενιάς επεξεργαστών Core, θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί για τον παραπάνω ισχυρισμό. Κανονικά, περιμένουμε την Intel να προχωρήσει στην ανακοίνωση των επόμενης γενιάς επεξεργαστών της ένα χρόνο μετά τους Alder Lake-S που κυκλοφόρησαν στις αρχές αυτού του μήνα, δηλαδή το 4ο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς.  

Οι Raptor Lake αναμένεται να βασίζονται στην ίδια υβριδική αρχιτεκτονική που βασίζονται και οι Alder Lake. Στην ουσία πρόκειται για ένα «refresh» των επεξεργαστών που κυκλοφόρησαν πρόσφατα αν και θα διαθέτουν ορισμένες βελτιώσεις, μεταξύ των οποίων διάφορες βελτιστοποιήσεις στην ενεργειακή αποδοτικότητα, τουλάχιστον για τα μοντέλα που προορίζονται για χρήση σε φορητούς υπολογιστές. Όσον αφορά τους επεξεργαστές Sapphire Rapid, αναμένονται εδώ και αρκετό καιρό, καθώς τα μοντέλα Cascade Lake-X HEDT βρίσκονται κοντά μας από το 2017. Παράλληλα, η AMD ετοιμάζει τους δικούς της επεξεργαστές Threadripper 5000 series.  

  • Like 2