Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, τα τσιπ που τροφοδοτούν τoυς υπολογιστές της Apple δεν παράγονται στην πραγματικότητα από την ίδια την Apple.

Αντιθέτως, η ευθύνη αυτή πέφτει στους ώμους μιας εταιρείας γνωστής ως TSMC. Τα τσιπ που παράγει η TSMC αναγνωρίζονται ευρέως ως σημαντικά πιο προηγμένα από εκείνα που κατασκευάζει σήμερα η Intel, έναν από τους βασικότερους ανταγωνιστές  στον κλάδο. Η TSMC κατέστησε πρόσφατα σαφές ότι σκοπεύει να διατηρήσει αυτό το τεχνολογικό προβάδισμα.

Ο Gelsinger διαβεβαίωσε με αυτοπεποίθηση ότι η Intel σχεδιάζει να φτάσει και τελικά να ξεπεράσει τις επιδόσεις και την αποδοτικότητα των τσιπ της Apple μέσα στο επόμενο έτος. Ωστόσο, ο Morris Chang, ο ιδρυτής της TSMC, δεν φαίνεται να συγκινείται ιδιαίτερα από τους τολμηρούς ισχυρισμούς του Gelsinger. Ο Chang απάντησε δηλώνοντας ότι ακόμη και αν η Intel καταφέρει να βελτιώσει την τεχνολογία και τις αποδόσεις των τσιπ της, να προσφέρει ανταγωνιστικές τιμές και να προσπαθήσει να ισοπεδώσει το ανταγωνιστικό τοπίο, θα εξακολουθήσει να βρίσκεται πίσω από την TSMC. Η μόνη εξαίρεση σε αυτό, σύμφωνα με τον Chang, θα ήταν εάν γεωπολιτικοί παράγοντες έγειραν απροσδόκητα την πλάστιγγα υπέρ της Intel.

Η δήλωση του Chang δείχνει μια ισχυρή αίσθηση εμπιστοσύνης στη διαδικασία παραγωγής τσιπ της TSMC. Για όσους χρησιμοποιούν συσκευές της Apple, αυτό θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως διαβεβαίωση ότι τα κορυφαία προϊόντα της Apple, όπως το iPhone και το MacBook, θα συνεχίσουν να ξεπερνούν τους ανταγωνιστές τους στο συνδυασμό επιδόσεων/αυτονομίας, στο άμεσο μέλλον. 

  • Like 4
  • Confused 2