Προς το περιεχόμενο

Ακόμα και τα καλύτερα τσιπ της Intel δεν θα φτάσουν τις επιδόσεις της Apple, λέει ο CEO της TSMC


Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, τα τσιπ που τροφοδοτούν τoυς υπολογιστές της Apple δεν παράγονται στην πραγματικότητα από την ίδια την Apple.

Αντιθέτως, η ευθύνη αυτή πέφτει στους ώμους μιας εταιρείας γνωστής ως TSMC. Τα τσιπ που παράγει η TSMC αναγνωρίζονται ευρέως ως σημαντικά πιο προηγμένα από εκείνα που κατασκευάζει σήμερα η Intel, έναν από τους βασικότερους ανταγωνιστές  στον κλάδο. Η TSMC κατέστησε πρόσφατα σαφές ότι σκοπεύει να διατηρήσει αυτό το τεχνολογικό προβάδισμα.

Ο Gelsinger διαβεβαίωσε με αυτοπεποίθηση ότι η Intel σχεδιάζει να φτάσει και τελικά να ξεπεράσει τις επιδόσεις και την αποδοτικότητα των τσιπ της Apple μέσα στο επόμενο έτος. Ωστόσο, ο Morris Chang, ο ιδρυτής της TSMC, δεν φαίνεται να συγκινείται ιδιαίτερα από τους τολμηρούς ισχυρισμούς του Gelsinger. Ο Chang απάντησε δηλώνοντας ότι ακόμη και αν η Intel καταφέρει να βελτιώσει την τεχνολογία και τις αποδόσεις των τσιπ της, να προσφέρει ανταγωνιστικές τιμές και να προσπαθήσει να ισοπεδώσει το ανταγωνιστικό τοπίο, θα εξακολουθήσει να βρίσκεται πίσω από την TSMC. Η μόνη εξαίρεση σε αυτό, σύμφωνα με τον Chang, θα ήταν εάν γεωπολιτικοί παράγοντες έγειραν απροσδόκητα την πλάστιγγα υπέρ της Intel.

Η δήλωση του Chang δείχνει μια ισχυρή αίσθηση εμπιστοσύνης στη διαδικασία παραγωγής τσιπ της TSMC. Για όσους χρησιμοποιούν συσκευές της Apple, αυτό θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως διαβεβαίωση ότι τα κορυφαία προϊόντα της Apple, όπως το iPhone και το MacBook, θα συνεχίσουν να ξεπερνούν τους ανταγωνιστές τους στο συνδυασμό επιδόσεων/αυτονομίας, στο άμεσο μέλλον. 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 

Αναφορά σε κείμενο

"Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, τα τσιπ που τροφοδοτούν τoυς υπολογιστές της Apple δεν παράγονται στην πραγματικότητα από την ίδια την Apple....."

 

Το γνωρίζαμε! Αλλά για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους ούτε η TSMC είναι υπεύθυνη για την αποδοτικότητα των SoCs της Apple. Η ARM είναι αφού οι επεξεργαστές της Apple είναι custom ARM. H Apple αγόρασε την τεχνολογία των επεξεργαστών από την ARM την τροποποίησε πολύ επιτυχημένα για τα δικά της OS και έδωσε τα σχέδια στην TSMC να τα κατασκευάσει. Από την άλλη η Intel κάνει όλη την δουλειά μόνη της, σχεδιάζει, και κατασκευάζει τους επεξεργαστές της. Όσον αφορά τώρα τους ισχυρισμούς των 2 εταιριών είναι γνωστά τα προβλήματα της γερασμένης αρχιτεκτονικής χ86 που κατασκευάζει η Intel στο να δημιουργήσει ενεργειακά αποδοτικούς επεξεργαστές. Σε αυτό το κομμάτι οι επεξεργαστές που κατασκευάζει η TSMC  θα συνεχίσουν να υπερτερούν. Στον τομέα όμως της υπολογιστικής ισχύος αμφιβάλω εάν οι ARM based επεξεργαστές της Apple θα μπορέσουν να κοντράρουν στα ίσα την επόμενη γενιά επεξεργαστών της Intel. 

Επεξ/σία από anax111
  • Like 6
  • Thanks 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αλλα ενα clickbait αρθρο χωρις ουσια παρα μονο να γινουν flame wars....

1 ώρα πριν, mordred είπε

Φοβερό άρθρο πραγματικά... Είπε ο ανταγωνιστής της Intel ότι φτιάχνει καλύτερα chips από αυτή... Γγγγγουάου

Γιατι ο Αντωνιου το εγραψε;

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ζω για την μερα που θα ξεφυτρωσει παλι καμια Zilog η καμια Motorola με νεα σχεδιαση και αρχιτεκτονικη και θα φανε και οι 3 σκονη. Αρκετα δις εβγαλαν και οι 3 τους κατεμε. 

  • Like 5
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...