Η ανακοίνωση έκπληξη της Microsoft πριν μερικούς μήνες, για μια νέα έκδοση των Windows 10 η οποία θα μπορεί να τρέχει σε επεξεργαστές ARM υποστηρίζοντας ακόμα και τις desktop εφαρμογές, θα μετουσιωθεί μέσα στο χρόνο σε κυκλοφορίες νέων συστημάτων.

Στη Computex, η Microsoft γνωστοποίησε ότι η ASUS, η Lenovo και η HP θα βρίσκονται ανάμεσα στους πρώτους κατασκευαστές που θα κυκλοφορήσουν παρόμοιους υπολογιστές, οι οποίοι θα στηρίζονται στο τελευταίο και κορυφαίο SoC της Qualcomm, το Snapdragon 835 που βρίσκουμε σε κορυφαία smartphones. Το συγκεκριμένο SoC είναι και το μοναδικό που υποστηρίζει για την ώρα η έκδοση ARM των Windows 10 και σύμφωνα με τη Microsoft όσοι προχωρήσουν στην αγορά ενός τέτοιου συστήματος θα πρέπει να περιμένουν 50% μεγαλύτερη αυτονομία και ταχύτητες LTE που θα φτάνουν το 1 Gigabit μέσω του X16 LTE Modem. Επιπλέον ο χρόνος λειτουργίας του υπολογιστή όταν θα βρίσκεται σε λειτουργία standby μεγαλώνει κατά 4 με 5 φορές, ενώ θα είναι σε θέση να ανοίγει άμεσα μόλις ο χρήστης επιλέξει να το χρησιμοποιήσει.

 

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για τις τιμές των υπολογιστών αυτών, με την Qualcomm να επιβεβαιώνει ότι η κυκλοφορία των πρώτων συστημάτων θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο τρίμηνο του έτους, προκειμένου να βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων την εορταστική περίοδο. Όπως έχει επιβεβαιώσει η Microsoft, η έκδοση των Windows 10 που θα τρέχει σε ARM επεξεργαστές είναι η πλήρης έκδοση των Windows 10, ικανή για την εκτέλεση όλων των desktop εφαρμογών, όπως βεβαίως και τον UWP εφαρμογών από το Windows Store.

 

Link.png Site: WindowsCentral