Περισσότερα είναι πλέον τα Android smartphones με MediaTek τσιπ παρά με Qualcomm.

Η Qualcomm έχασε την πρώτη θέση στη μάχη των τσιπ για Android από τη MediaTek στις παγκόσμιες αγορές το 2020, αλλά παρέμεινε στην πρώτη θέση στις ΗΠΑ για αρκετά τρίμηνα στη συνέχεια. Τώρα, φαίνεται ότι η MediaTek είναι πλέον η νούμερο ένα εταιρεία τσιπ για Android συσκευές στις ΗΠΑ.

Η MediaTek ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της σειράς Dimensity 8000 ότι πήρε την πρώτη θέση στα τσιπ για συσκευές Android στις ΗΠΑ, επικαλούμενη στατιστικά στοιχεία της IDC για το τέταρτο τρίμηνο του 2021. Πιο συγκεκριμένα, η ταϊβανέζικη εταιρεία ανέφερε ότι τα δικά της τσιπ αντιστοιχούσαν στο 51% της αγοράς σε σύγκριση με το 47% της Qualcomm.

qualcomm-mediatek-2.jpg.724567053d8096cfc4321f0760aa5f55.jpg

Η MediaTek επεσήμανε ότι τηλέφωνα όπως τα Samsung Galaxy A12 4G, Galaxy A32, Moto G Pure, T-Mobile Revvl V Plus και Boost Celero ήταν τα κορυφαία μοντέλα σε πωλήσεις και βοήθησαν να πετύχει αυτόν τον στόχο.

Το επίτευγμα της MediaTek όμως δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η εταιρεία έχει επικεντρωθεί στην budget και mid-range κατηγορία τηλεφώνων εδώ και χρόνια. Ωστόσο, το επίτευγμα εξακολουθεί να είναι αρκετά αξιοσημείωτο λόγω του γεγονότος ότι οι επεξεργαστές MediaTek δεν διαθέτουν ακόμη συνδεσιμότητα mmWave 5G, με τους μεγαλύτερους παρόχους όπως η Verizon, να αγκαλιάζουν σταθερά την τεχνολογία.

Πάντως, η MediaTek αναφέρει ότι το πρώτο της mid-range τηλέφωνο με mmWave θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ το δεύτερο εξάμηνο του 2022. Επομένως, υπάρχει περιθώριο για τη MediaTek να γνωρίσει ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη στο μέλλον.

  • Like 1