Αν και πρώτες οι Samsung και Huawei παρουσίασαν συσκευές με εύκαμπτες, αναδιπλούμενες οθόνες, η ανακοίνωση του Motorola Razr, και η μεγάλη ζήτηση για την συσκευή που προκάλεσε καθυστέρηση στο λανσάρισμα του, δείχνει ότι κάποιες παλαιότερες «ιδέες» μπορούν να έχουν συνέχεια, και πως υπάρχουν ακόμα χρήστες που αποζητούν μία συσκευή με μικρό μέγεθος.

Από το booth της Lenovo στη CES 2020, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει μία συσκευή που έκανε αίσθηση με την παρουσίαση της πέρυσι, το Motorola Razr.

To Motorola Razr σηματοδοτεί την επιστροφή του εμβληματικού clamshell στην αγορά αλλά με ένα «twist»: μία προηγμένη οθόνη, που όταν είναι ανοικτή προσφέρει την επιφάνεια χρήσης ενός κανονικού σημερινού smartphone, και όταν διπλώνει, επιτρέπει στον χρήστη της συσκευής να την μεταφέρει ακόμα και στην μπροστινή τσέπη ενός πουκαμίσου ή στην τσέπη του πιο στενού τζιν.

Ένα κλασικό, αγαπημένο design λοιπόν, σε συνδυασμό με την προηγμένη τεχνολογία μπορεί να κάνει θαύματα και πράγματι, η αίσθηση της ικανοποίησης όταν κλείνεις την συσκευή είναι μοναδική. Η άρθρωση μάλιστα μας έδωσε την εντύπωση ότι είναι εξαιρετικά ανθεκτική και ικανή να αντέξει σε κακομεταχείριση, ωστόσο σε αυτό μπορεί να απαντήσει μόνο η καθημερινή χρήση και ο χρόνος.  

H αναδιπλούμενη οθόνη είναι τεχνολογίας P-OLED με διαγώνιο 6,2 ιντσών (αναλογία πλευρών 21:9) και υποστηρίζει ανάλυση 2142 x 876 pixels. Στο πάνω μέρος της διαθέτει μία μεγαλούτσικη εγκοπή, για τις ανάγκες μίας κάμερας 5MP και του ακουστικού. Η συσκευή διαθέτει επιπλέον και μία μικρότερη οθόνη OLED εξωτερικά, 2,7 ιντσών και ανάλυσης 600 x 800 pixels, που επιτρέπει στον χρήστη να διαβάσει την ώρα, την ημερομηνία, να δει ειδοποιήσεις ή να χρησιμοποιήσει βασικές λειτουργίες χωρίς να ανοίξει την συσκευή, όπως να τραβάει selfies, να διαχειρίζεται κλήσεις ή να χρησιμοποιήσει τον Google Assistant.

582996762_motorolarazr001.jpg.0328ad9de83ab83c1a9eaecaf661108f.jpg

Λίγο κάτω από την εξωτερική οθόνη, βρίσκεται η κύρια κάμερα με ευρυγώνιο φακό με φωτεινό διάφραγμα (f:/1.7), η οποία βασίζεται σε αισθητήρα 16MP με EIS, Dual Pixel AF και Laser AF και συνοδεύεται από διπλό φλας. Στο πίσω μέρος, υπάρχει ένας αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων με το λογότυπο της Motorola.

1364384436_motorolarazr004.jpg.7f50e6069f0a19d994a4836fbbf65b9b.jpg

Στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκουμε το Qualcomm Snapdragon 710 SoC σε συνδυασμό με 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 2510mAh και υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση TurboPower (15W). Το λειτουργικό σύστημα είναι το Android 9 Pie. Υποστηρίζονται κανονικά τα Moto Actions χωρίς να υπάρχουν πρόσθετες άχρηστες προεγκατεστημένες εφαρμογές. 

Η πορεία του Motorola Razr στην αγορά ξεκινά τις επόμενες εβδομάδες όπως ενημερωθήκαμε, αρχικά στις ΗΠΑ και αποκλειστικά από το δίκτυο της Verizon. Η τιμή του έχει οριστεί στα $1499 ενώ όπως μαθαίνουμε, η κυκλοφορία του στην Ευρώπη αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο, με τη Motorola πιθανόν να αποκαλύπτει τις σχετικές πληροφορίες τον επόμενο μήνα στη Βαρκελώνη και το MWC 2020.

 

  • Like 3
  • Thanks 2